EU raadt mensen af een zomervakantie te boeken

door admin
EU raadt mensen af een zomervakantie te boeken

‘Niemand kan op dit moment betrouwbare voorspellingen doen voor juli en augustus’, zei Von der Leyen tegen het tijdschrift Bild. Dat is slecht nieuws voor bedrijven in de toeristische sector die hopen wat liquiditeit te verkrijgen met vroege boekingen en zo snel mogelijk weer in bedrijf te zijn om het zo belangrijke hoogseizoen te redden. 

Von der Leyen sprak zich ook uit over het gebruik in de reissector van tegoedbonnen in plaats van het terugstorten van geld aan klanten, zoals dat nu gebeurt in landen zoals Spanje, België, Frankrijk en Duitsland, om reisbureaus en touroperators wat lucht te geven. Volgens Europese regels moeten die hun klanten beide opties aanbieden, dus zowel de mogelijkheid om een tegoedbon te krijgen voor hun gecancelde reis of een terugstorting van hun geld.

Volgens Von der Leyen komt er mogelijk eind dit jaar al een vaccin. Daar wordt door meerdere wetenschappers in de EU op dit moment hard aan gewerkt en kan binnenkort worden gestart met klinische tests.

Zondag publiceerde de krant El País een artikel dat kopte dat de Spaanse toeristische sector deze zomer al als verloren beschouwd en gelooft pas als laatste sector weer herstel te ervaren. De enige hoop is gevestigd op dat het nationale toerisme op gang komt zodra de beperkende maatregelen voor de bewegingsvrijheid in Spanje worden opgeheven.

Tussen maart en eind september vorig jaar bezochten 58,5 miljoen buitenlandse toeristen Spanje. Zij gaven gezamenlijk 64,5 miljard euro uit in het land volgens het Spaanse statistiekbureau INE. Aantallen en bedragen die de sector dit jaar praktisch volledig mis zal lopen. Eerder deze maand werden de verliezen voor de toeristische sector geschat op 55 miljard euro, maar deze schatting lijkt met de huidige kennis aan de lage kant te zijn. 

Dit vind je misschien ook leuk