Versoepeling lock down maatregelen voor Spaanse kinderen

door admin
Versoepeling lock down maatregelen voor Spaanse kinderen

‘Het voorstel is dat ze vanaf 27 april de mogelijkheid hebben naar buiten te gaan en een keer per dag een frisse neus kunnen halen in de buurt van hun huis’, zei zaterdagmiddag premier Sánchez. Hiermee volgt de regering de aanbevelingen op van experts om de ‘opsluiting’ voor de jeugd te verlichten. ‘Het gaat slechts om een kleine verlichting want de toestand van opsluiting blijft tot 9 mei van kracht’, nuanceerde Sánchez. De details van deze versoepeling voor kinderen worden bepaald in samenspraak met het wetenschappelijk comité van experts en alle autonome regio’s tijdens een videovergadering op zondag. 

‘We zijn ons bewust van de realiteit waarin veel kinderen tijdens deze periode van opsluiting leven in appartementen van 30 of 40 vierkante meter en de behoefte die zij hebben aan buitenlucht en beweging’, legde de premier uit. Sánchez zal zondag de presidenten van alle autonome regio’s hierover spreken, maar waarschuwde wel dat alle veranderingen plaatshebben onder het toeziend oog van het comité van experts dat de regering tijdens de coronacrisis over elke te nemen stap adviseert.

Naar alle waarschijnlijkheid kunnen kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene gedurende een half uur naar buiten, dienen kinderen vanaf drie jaar een gezichtsmasker te dragen, moeten ook zij anderhalve meter afstand tot andere mensen in acht houden en mogen ze niet in speeltuinen spelen. 

Volgens het Platform voor de Jeugd zijn de lock down maatregelen in Spanje het strengst voor kinderen. Zij mogen tot nu toe alleen naar buiten in geval een alleenstaande ouder ze bij zaken als het uitlaten van de hond of het boodschappen doen niet alleen thuis kan laten. 

Dit vind je misschien ook leuk