Duizenden stieren naar slachtbank door afgelasten stierenrennen Spanje

door admin
Duizenden stieren naar slachtbank door afgelasten stierenrennen Spanje

Eerder werd al bekend dat de twee belangrijkste festiviteiten rondom stierenrennen in Spanje niet doorgaan in verband met de coronacrisis. Vanwege de maatregelen in verband met de noodtoestand in Spanje zijn zowel het stierenrennen in Pamplona als die in Madrid afgelast. Deze afgelastingen klinken als muziek in de oren van vele Spanjaarden en buitenlanders die tegenstander zijn van het traditionele stierenrennen en -vechten in Spanje.

Tegengeluid van stierenvechter in Spanje

Toch zitten er aan elk verhaal twee kanten. Zo spreekt de bekende stierenvechter Cayetano Rivera Ordóñez uit Madrid in een interview met Informativos Telecinco over de situatie waarin hij en zijn sector zich in bevinden tijdens de coronacrisis. Rivera is van mening dat het jaar van het  stierenvechten voor 2020 al is mislukt. Hij vertelt: “Onze sector is behoorlijk zwaar getroffen door de coronacrisis en zal er lang over zal doen om zich weer te herstellen. Ongeacht het feit hoe mensen denken over stierenvechten, ook binnen deze sector worden hele gezinnen zwaar getroffen die afhankelijk zijn van de wereld van de stieren.”

‘Nemen dierenrechtenactivisten hun verantwoordelijkheid?’

In dit interview uitte Rivera zijn kritiek op dierenrechtenactivisten. Hij vertelt dat juist het stierenrennen ervoor zorgt dat de stieren worden gered van een te vroege dood en daagt nu de dierenactivisten uit om hunverantwoordelijkheid te nemen voor de dieren. “Duizenden stieren gaan naar het slachthuis zonder dat ze in de stierenvechtersarena hebben gestaan. Hoeveel van hen zullen worden gered door dierenliefhebbers?” aldus Cayetano Rivera Ordóñez.

Red stieren van een te vroege dood

“Diverse veehouderijen zijn bezorgd over de situatie van de stieren en vertellen dat ze nu 30 tot 40 procent van hun vee direct naar het slachthuis moeten sturen, zonder dat ze verder nog een doel kunnen dienen. Om dit te voorkomen, zouden dierenrechtenactivisten bijvoorbeeld een stier adopteren,” zo vertelt Rivera. Hiervoor is een campagne via sociale media opgezet, genaamd #adoptauntoro.

Campagne voor voedselbanken in Spanje

Rivera vertelt dat hij samen met de Spaanse voedselbanken een campagne heeft opgezet, genaamd #echauncapote. Echauncapote (koop een cape) is opgezet als initiatief uit solidariteit van de stierenvechterssector die, gezien het afgelasten van de festivals, heeft besloten zich te verenigen en zo de meest kwetsbare mensen die geraakt zijn door het coronavirus in Spanje te helpen. Alles wat binnen deze campagne wordt opgehaald, gaat direct naar de FESBAL-voedselbanken in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk