Supermarktketen Mercadona start weer met verse maaltijdenbalie

door admin
Supermarktketen Mercadona start weer met verse maaltijdenbalie

Het gaat om de speciale service Listo para Comer die in 350 van de in totaal 1.600 supermarktfilialen in 2018 werd geïntroduceerd. In drie filialen, twee in Valencia en een in Madrid, wil directeur Juan Roig testen of met de nodige voorzorgsmaatregelen deze afhaalservice van versbereide maaltijden weer kan worden opgestart.  

Geen saladebar

Aan de Spaanse krant El País heeft Mercadona bevestigd dat de zelfbedieningssaladebar voorlopig nog niet terugkeert. Gezien de coronapandemie is het nog niet verantwoord om consumenten zelf een salade te laten samenstellen die bovendien voor consumptie niet wordt verwarmd. Voorverpakte verse maaltijdsalades zijn in drie varianten wel gewoon verkrijgbaar in de winkel. Afgezien van de saladebar, blijft in de drie winkels de maaltijdservice ongewijzigd (kroketjes, gehaktballetjes, pasta, paella, etc.). 

Veilig 

Mercadona heeft laten weten dat ook voor aanvang van de coronacrisis de voedselveiligheid voor de afhaalmaaltijden al streng werd bewaakt en dat deze nu zelfs nog is aangescherpt. Naast de handschoenen die altijd al door de werknemers werden gedragen, zijn nu gezichtsmaskers en beschermingsbrillen toegevoegd. De gekozen maaltijd wordt door de werknemer op de toonbank geplaatst, zodat er is nooit direct contact is met de klant. Net als bij bijvoorbeeld de kassa’s en de visafdeling, is ook op de vloer bij de afhaalservice gemarkeerd waar elke klant moet staan om de sociale afstand te garanderen. 

Het is nog niet bekend wanneer ook in andere Mercadonafilialen weer maaltijden kunnen worden afgehaald. Ook het snijden van ham of andere voor individuele klanten uitgevoerde vleesbewerkingen worden vooralsnog niet in de winkels uitgevoerd. 

Meradona begon in 2018 met een pilot voor afhaalmaaltijden in een filiaal in Burjassot (Valencia) om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar deze dienstverlening door de consument die in de loop der jaren steeds minder tijd kreeg om thuis nog te koken. Dat werd een succes, want sindsdien werd deze maaltijdservice in 350 filialen in heel Spanje geïmplementeerd.

Dit vind je misschien ook leuk