Geschokte reacties op beelden volle stranden Barcelona

door admin
Geschokte reacties op beelden volle stranden Barcelona

Op Catalunya Ràdio zei epidemioloog Antoni Trilla van het Clínic-ziekenhuis in Barcelona: “Dit kan niet waar zijn. Drukte is een belangrijke factor als het gaat om groepsbesmettingen. De laatste dagen dalen de cijfers weliswaar steeds verder, maar we zijn nog niet uit de gevarenzone. Ik hoop dat mensen inzien dat deze situaties op stranden niet kunnen. Ik snap dat het de eerste dag is, maar mensen moeten voorzichtiger worden en eraan wennen dat deze situaties deze zomer voorkomen moeten worden.”

Openstelling stranden Barcelona om te wandelen

Sinds afgelopen woensdag heeft de gemeente Barcelona besloten de vijf kilometer lange kustlijn van de Catalaanse hoofdstad open te stellen voor de inwoners om te wandelen. Er gelden wel tijdsloten. Van 6.00 tot 10.00 is het strand geopend voor de mensen om te sporten. Dit mag zowel op het strand als in de zee. Tussen 10.00 en 12.00 en tussen 19.00 en 20.00 uur mogen alleen ouderen (70+) wandelen op het strand en tussen 12.00 en 19.00 mogen gezinnen met kinderen er een luchtje scheppen. Met uitzondering van het sporten in de ochtend is het in geen enkel geval toegestaan om het water in te gaan of om te zonnen.

Tweede dag iets minder druk, maar nog steeds overtredingen van de regels

Woensdag, de eerste dag dat de stranden open gingen, toonde El Público beelden van overvolle stranden en veel groepen die neer waren gestreken en dicht bij elkaar genoten van de zon en elkaar gezelschap. Gisteren, op de tweede dag van de heropening van de stranden, waren er volgens La Vanguardia al minder mensen op het strand maar toch waren er hier en daar groepen – voornamelijk jongeren – die met vrienden wat ontspanning kwamen zoeken.

Barcelona moet nog uit fase 0

Met op dit moment 57.564 positief geteste mensen en 5.956 sterfgevallen is Catalonië nog lang niet uit de gevarenzone. Niet voor niets zit Barcelona nog steeds in fase 0. Een van de raadsleden van Barcelona vertelde dat als deze beelden blijven komen dat Barcelona toegang tot het strand weer moet verbieden. Ook burgermeester Ada Colau riep de inwoners van Barcelona op om voorzichtig te zijn om te voorkomen dat Barcelona niet naar fase 1 kan.

Dit vind je misschien ook leuk