Alicante krijgt grootste drive-in bioscoop van Europa

door admin
Alicante krijgt grootste drive-in bioscoop van Europa

Cinemacar is het bedrijf dat is ontstaan met de nieuwe hygiënemaatregelen die genomen moeten worden om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan. Het concept drive-in bioscoop werd aangepast aan de moderne tijd en zal naast klassiekers en nieuwe films ook live muziekfestivals gaan organiseren en ervoor zorgen dat bezoekers ook iets kunnen drinken en eten tijdens het kijken naar een film in de veilige omgeving van hun eigen auto. 

Cinemacar Alicante zal een geasfalteerde oppervlakte beslaan van 45.000 vierkante meter waar auto’s zo geparkeerd kunnen worden dat er vanuit elke hoek goed zicht is op het enorme scherm. Dankzij het asfalt kan het terrein dagelijks goed gedesinfecteerd worden. Bezoekers zullen hun auto door een soort wasstraat moeten rijden waar deze wordt gedesinfecteerd en waar de voorruit een extra schoonmaakbeurt krijgt zodat de inzittenden niets van de film hoeven te missen. Er komt ook een tuin waar mensen in verschillende samenstellingen en op veilige afstand van elkaar buiten kunnen zitten om de film te zien. In de premiumvakken kun je dan zelfs je eigen geluid reguleren. 

Het scherm is 500 vierkante meter groot en is tot nu toe het grootste in Europa. Het geluid kan via de autoradio worden ontvangen en op de terrassen en in de buitenruimte wordt een algemeen geluidssysteem geinstalleerd.

Met je hond naar de bios

In het gedeelte voor de auto’s kunnen bezoekers hun huisdieren meenemen zonder daarvoor extra te hoeven betalen. Deze moeten altijd zijn aangelijnd en eigenaren moeten ervoor zorgen dat de dieren geen andere bezoekers lastig vallen. Op een speciaal terrein kunnen de dieren worden uitgelaten en water drinken. 

Op 11 juni wordt om 11.30 uur als eerste de film Midway vertoond en DJ Puje zal zorgen voor passende muzikale omlijsting vanaf 19:30 uur. In eerste instantie zal Cinemacar gedurende zes maanden worden geïnstalleerd.

Dit vind je misschien ook leuk