De mooiste bezienswaardigheden van Mallorca

door admin
De mooiste bezienswaardigheden van Mallorca

 

In het voorjaar en najaar zijn de temperaturen namelijk nog steeds rond de 20 graden. Verder dankt dit Spaanse eiland haar populariteit aan dat er zoveel te doen is! Lees snel verder voor onze top 5 van bezienswaardigheden op Mallorca.

 

1 Bezoek Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca heet Palma de Mallorca. Dit is een hele diverse plaats, waar cultuurliefhebbers zich dagenlang zullen vermaken. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de Kathedraal La Seu. De bouw van deze indrukwekkende Kathedraal startte in 1229, maar werd pas afgerond in het jaar 1601! De Kathedraal is extra bijzonder omdat Atoni Gaudí een rol heeft gespeeld tijdens de restauratie. Een andere aanrader is het Paleis van Almundaina. Het is gebouwd in een bijzondere Moorse stijl en wordt nog steeds gebruikt door de koninklijke familie. Tegen betaling kan je een gedeelte van het paleis bezoeken. Ook belangrijk: Palma de Mallorca is de ideale plaats om te winkelen! Vooral de Passeig del Born staat bekend om de leuke winkels, cafés en restaurants.

2 Mooie stranden van Mallorca

Mallorca is een echte zon, zee en strandbestemming met maar liefst 179 verschillende stranden en baaien! Eén van onze favorieten is Playa de Muro. Het strand van Playa de Muro staat bekend om het mooie blauwe water en er zijn allerlei activiteiten voor het hele gezin. Er zijn ligstoelen, parasols, diverse restaurants en je kan er verschillende watersporten uitoefenen! Ideaal voor wie met het hele gezin op vakantie Mallorca wil. Een ander mooi strand is Cala Llombards, vlakbij Cala D’or. Dit strand is omgeven door mooie natuur en hoge kliffen, wat voor een prachtig uitzicht zorgt. Ook hier zijn verschillende strandtenten te vinden.

3 Bezoek de Grotten van Drach

De Grotten van Drach (draak) behoren tot de populairste bezienswaardigheden op Mallorca. de grotten zijn ongeveer 11 miljoen jaar geleden ontstaan. Er zijn veel fossiele resten terug te vinden. Wil jij een bezoekje brengen aan de grotten tijdens je vakantie op Mallorca? Je kan een boottocht maken door het ondergrondse gangenstelsel. De grotten zijn bijzonder verlicht en er wordt klassieke muziek gespeeld. Na de boottocht van ongeveer een uur kan je nog even nagenieten met een drankje.

4 Ga naar Parc Natural de Mondragó

In het oosten van Mallorca vind je het Parc Natural de Mondragó. Dit bijzondere natuurpark is de ideale plek om te wandelen, ontspannen en genieten van het uitzicht! Wandel langs de kliffen en pijnbomen tot je bij de mooie baaien van het natuurpark komt. Hier heb je prachtig uitzicht over zee. Er zijn verschillende strandjes waar je kan zwemmen of snorkelen in het heldere water. Daarnaast zijn er diverse restaurants en bars!

5 Bezoek Valldemossa

Tijdens je vakantie naar Mallorca mag je een bezoek aan Valldemossa niet overslaan! Deze idyllische plaats ligt om de heuvels van Traumuntana. Je vindt er traditionele huisjes, veel bloemen en smalle straatjes. Kenmerkend voor Valldemossa zijn alle heilige symbolen en religieuze tekens die je terugvindt in de omgeving. In het centrum van het dorp ligt het Kartuizerklooster, dat is gebouwd in de 14e eeuw. Kortom, een bezoekje naar Valldemossa mag niet ontbreken op de bucketlist van cultuurliefhebbers! Vergeet ook niet omlaag te rijden naar Port de Valldemosa. Een klein kustplaatsje omgeven door hoge kliffen en met een idyllisch haventje. 

Hopelijk heb je na het lezen van deze blogpost veel inspiratie op kunnen doen voor jouw vakantie naar Mallorca. Waar wacht je nog op? Boek vandaag jouw volgende vakantie naar het mooie Mallorca!

Dit vind je misschien ook leuk