Nieuwe DANA maakt einde aan hitte in Noord- en West-Spanje

door admin
Nieuwe DANA maakt einde aan hitte in Noord- en West-Spanje

Voor een deel van Spanje komt er binnenkort een einde aan de hitte. Een DANA, een geïsoleerde depressie in de atmosfeer op hoog niveau, markeert het einde van mei en de start van juni. Dit weekend zullen de temperaturen in Spanje nog hoog zijn, maar deze DANA zorgt rond de Straat van Gilbraltar en in Cadíz vandaag al voor stevige rukwinden tot 80 kilometer per uur.

Code geel vanaf zondag

De DANA die in aantocht is, zorgt voornamelijk zondag voor hevige stormen, regenbuien en de aanvoer van koude lucht, zo laat El Tiempo zien. De laatste dag van mei zorgt met de komst van deze depressie voor behoorlijk wat koude lucht en regenbuien in het gebied van de Atlantische en Cantabrische kust. Code geel is afgegeven voor deze gebieden.

Volgende week koude temperaturen in Noord-Spanje

Woensdag valt voornamelijk de aanvoer van koude lucht in het noordelijk centraal gelegen deel van Spanje op. Op 1 juni komt DANA boven Spaanse grondgebied wat zorgt voor storm, regen en wind in het westen van Spanje. Later in de week zal de depressie de Pyreneeën bereiken waardoor het in dit gebied stormachtig zal gaan worden. Aan de Cantabrische kust blijft het volgende week ook nog stormachtig. In de rest van Spanje zal het volgende week voornamelijk zonnig en warm blijven.

Cantabrië en het noorden van Galicië zullen vanaf begin juni te maken krijgen met lagere temperaturen en de Canarische eilanden met regenval. In de regio Valencia en een groot deel van de oostkust van Spanje zullen de temparturen echter nog wat verder stijgen. Zaterdag zal het noorden van Spanje (Galicië, het Cantabrisch gebergte, het noordwesten van Castilië en León en de Pyreneeën) bewolkter zijn. De temperaturen zullen weer stijgen tot in Madrid boven de 30 graden.

Dit vind je misschien ook leuk