Musea in Málaga al geopend voor publiek

door admin
Musea in Málaga al geopend voor publiek

Niet alleen zijn de musea weer open, alles wijst erop dat ook de jaarlijkse Feria de Málaga die dit jaar gepland is tussen 14 en 22 augustus door zal gaan. Bronnen van de gemeente hebben laten weten dat wanneer zich geen nieuwe besmettingshaarden voordoen en er geen nieuwe restricties worden opgelegd, het centrum van de stad in de tweede helft van augustus zoals altijd in het teken zal staan van de jaarlijkse feestelijkheden. 

Museo Picasso

In het Picassomuseum is momenteel de tentoonstelling ‘Genealogías del arte o la historia del arte como arte visual’ te zien met meer dan honderd werken van onder anderen Pablo Picasso, Constantin Brancusi, Paul Cézanne, Robert Delaunay, Max Ernst, Alberto Giacometti, Henri Matisse, George Braque, Paul Klee en Juan Gris. 

Vanaf 1 juni heeft het museum een nieuwe route langs de permanente collectie met 120 werken van Pablo Picasso. Entreebewijzen moeten bij voorkeur vooraf online worden gekocht, de sociale afstand van twee meter moet in het museum in acht worden gehouden (dit is overal in het museum duidelijk aangegeven), er is desinfecterende gel beschikbaar en verzocht wordt, als het mogelijk is, om een mondkapje te dragen. 

Centre Pompidou

In het Centre Pompidou, la Casa Natal Pablo Picasso en het Museo Ruso wordt een derde deel van de bezoekerscapaciteit toegelaten. In het Centre Pompidou is nog de semipermanente tentoonstelling ‘De Miró a Barceló. Un siglo de arte español’ te zien. De nieuwe manier van kijken en het creëren van vernieuwende kunst zoals dit door de wereldberoemde Picasso, Miró en Dalí werd gedaan staat in deze tentoonstelling centraal. De chronologisch reis door een eeuw Spaanse kunst toont hoe de hedendaagse kunstenaars de geest van de twintigste-eeuwse avant-garde levend heeft weten te houden. 

Museo Ruso

In het Museo Ruso zijn twee tentoonstellingen te bezichtigen: ‘Rompiendo el silencio. El cine mudo en Rusia’, gewijd aan de Russische stomme film, en ‘Andrėi Tarkovsky. Maestro del Espacio’. De toegang tot het museum is deze week gratis. Voor alle medewerkers uit de Spaanse zorg en de veiligheidsdiensten is de toegang tot het museum nog een jaar lang gratis.

Ook het Museo Carmen Thyssen heeft afgelopen week de deuren weer geopend en bereidt zich momenteel voor op een nieuw zomerprogramma. 

Dit vind je misschien ook leuk