Boot drugssmokkelaars loopt vast op Spaans strand vol badgasten

door admin
Boot drugssmokkelaars loopt vast op Spaans strand vol badgasten

Badgasten op het bomvolle strand Sobrevela in het zuid-Spaanse La Línea de la Concepción werden afgelopen donderdag aan het eind van de middag opgeschrikt door een wilde achtervolging tussen een helikopter van de Guardia Civil en een rubberen motorboot. 

Drugssmokkelaars

De Guardia Civil achtervolgde met een helikopter boven zee een boot met vier vermeende drugssmokkelaars. Tot grote verbazing van de toeristen op het strand voer de boot niet verder de zee op, maar zette koers richting het strand.

Vastgelopen op strand

Met veel lawaai liep de boot op het strand vast tussen de uiteen gevluchte strandgasten, terwijl de helikopter boven het strand cirkelde en het strandzand deed opspatten. Wonder boven wonder zijn hierbij geen gewonden gevallen.

Vlucht te voet

De vier Marokkaanse opvarenden vluchtten vervolgens te voet verder in verschillende richtingen. Uiteindelijk zijn de alle vier opgepakt. Ze bleken geen drugs bij zich te hebben. De 9 meter lange boot werd vermoedelijk gebruikt om andere boten die drugs smokkelen te voorzien van brandstof.

Filmopnames

In eerste instantie werd er door sommigen gedacht dat het om een in scène gezette achtervolging ging. Maar het bleek niet om een filmopname te gaan. Veel omstanders hebben het gebeuren, vanuit verschillende hoeken, met hun mobiel gefilmd

Dit vind je misschien ook leuk