Is het wiel in Spanje opnieuw uitgevonden?

door admin
Is het wiel in Spanje opnieuw uitgevonden?

De Spaanse startup Wheelzzz heeft een simpel product ontworpen waarmee het geluid van een over de stoep rijdende kinderwagen nagebootst kan worden. Veel baby’s vallen pas in slaap op deze eentonige cadans.

Door lockdown binnen blijven

Toen heel Spanje door de coronacrisis op slot ging en veel jonge ouders hun huilende baby’s niet meer in slaap konden wiegen tijdens een rustgevend wandelingetje over straat, verzonnen de oprichters van Wheelzzz hiervoor een simpele oplossing. Door een strip op een van de wieltjes te bevestigen, maakt het wiel een licht ratelend geluid op het moment dat de strip over de vloer hobbelt.  

Wiel niet opnieuw uitgevonden

We hebben het wiel niet opnieuw uitgevonden, zeggen Laila en Gil Blancafort, het ouderpaar dat alles geprobeerd heeft om hun baby in slaap te krijgen. Ze bedachten de oplossing op weg naar huis, wandelend over de kasseien van de oude binnenstad in Barcelona. Toen de noodtoestand werd uitgeroepen in Spanje en iedereen zo veel mogelijk binnen moest blijven, vonden Laila en Gil het tijd dit idee verder uit te gaan werken. We hebben het wiel niet opnieuw uitgevonden, zeggen ze, we hebben het alleen opnieuw vormgegeven.

Elke stad heeft andere bestrating

Ze lieten het prototype testen door jonge ouders in verschillende steden, niet alleen in Spanje, maar ook onder andere in New York, Londen en Parijs. Al snel realiseerden ze zich dat elke stad zijn eigen soort bestrating heeft. Om de cadans na te kunnen bootsen die het meest lijkt op rijden over de stoep van de betreffende stad, zijn soms meerdere strips op het wiel nodig.

Duurzaamheid

De strip is gemaakt van gerecycled materiaal en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het flexibele materiaal beschadigt de wielen en de vloer niet. Wheelzzz is gemakkelijk te wassen en recyclebaar. Vanwege duurzaamheid hopen de makers dat het product zo lang mogelijk gebruikt wordt. Daarom vragen ze de gebruikers het door te geven aan vrienden of familie als ze het zelf niet meer nodig hebben. 

Verantwoord

Niet alleen de productie, maar ook het verpakken en verzenden gebeurt zo verantwoord mogelijk om de ecologische voetafdruk klein te houden. Hiervoor werken ze samen met Tac Osona, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Een deel van de opbrengst gaat bovendien naar pediatrisch onderzoek. 

Dit vind je misschien ook leuk