Canarische eilanden willen 15 juni al terug naar ‘nieuw normaal’

door admin
Canarische eilanden willen 15 juni al terug naar ‘nieuw normaal’

De regiopresident van de Canarische eilanden, Ángel Víctor Torres, bracht deze boodschap gisteren tijdens een interview in het programma Espejo Público. Eerder bevonden alleen de Canarische eilanden El Hierro, La Gomera en La Graciosa zich in fase 3. Sinds gisteren zijn ook de andere Canarische eilanden overgegaan naar de laatste fase van het de-escalatieplan van de Spaanse overheid.

Spaanse eilanden slechts één week in fase 3

Met dit voornemen doelt de regiopresident dat fase 3 op de grotere Canarische eilanden slechts een week zal duren. Zodra provincies en regio’s zich in fase 3 bevinden, neemt de regionale regering de verantwoordelijkheid over van de Spaanse overheid. Naast de geldende maatregelen vanuit de Spaanse overheid die voor fase 3 zijn vastgesteld, heeft de Canarische regioregering het openen van de uitgaansgelegenheden nog even uitgesteld.

Reizen tussen Canarische eilanden niet helemaal normaal

Het reisverbod tussen de eilanden onderling is wel opgeheven sinds gisteren. Toch betekent dat dat niet alles weer helemaal terug naar normaal is. El Diario meldde gisteren dat passagiers worden gecontroleerd zodra ze per vliegtuig of boot aangekomen op een ander eiland. Zo wordt de temperatuur opgemeten van de reizigers en dienen ze te melden voor welk doel ze naar een ander eiland reizen.

Keuze moet altijd verantwoord zijn

Torres liet weten dat met slechts één sterfgeval in de laatste week en geen nieuwe besmettingen het een verantwoordelijke keuze is om over te gaan naar ‘de nieuwe realiteit’ en weer zoveel mogelijk de oude levens op te pakken. De regiopresident liet weten deze keuze graag te maken, maar alleen als de cijfers zo positief blijven en altijd volgens de nieuw opgelegde gezondheidscriteria. De beslissing zal op korte termijn en in overleg met het regionale Ministerie van Volksgezondheid worden gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk