Toeristische corridor brengt al vanaf 15 juni Duitse toeristen naar Balearen

door admin
Toeristische corridor brengt al vanaf 15 juni Duitse toeristen naar Balearen

De Balearen wijken hiermee af van de voor de rest van het land geldende regels onder de Staat van Alarm die inhouden dat buitenlandse toeristen pas vanaf 1 juli welkom zijn. Het pilotproject werd dinsdagochtend gepresenteerd door Francina Armengol, de president van de Balearen en kan rekenen op de goedkeuring van het landelijke ministerie van Volksgezondheid. Hiermee kunnen 10.900 Duitse toeristen, waaronder ook mensen met een tweede woning op een van de eilanden, naar de Balearen reizen om daar tussen 15 en 29 juni hun vakantie te vieren middels een verblijf van minimaal vijf dagen. 

‘Het is een heel belangrijk project voor ons, omdat het ons positioneert als een veilige vakantiebestemming. We zijn de eerste bestemming in Spanje die weer open gaat voor het mondiaal toerisme. Er is heel hard aan dit pilotproject gewerkt in samenwerking met de publieke en private sector’, aldus Armengol. 

De hotels van waar deze Duitse toeristen zullen verblijven zijn van TUI, DER Touristik en Schauinsland-Reisen en de vliegreizen zijn van verschillende vliegmaatscahppijen die nog niet bekend zijn. Wel is bekend dat de vluchten op 15 en 17 juni op Palma de Mallorca zullen landen. 

Nieuw van deze toeristische corridor is dat de Duitse toeristen uit welke regio in Duitsland dan ook, niet verplicht zijn tot het afnemen van een test. ‘Het doel van de Balearen is weer open te gaan op een veilige manier en we richten ons daarbij in eerste instantie op Duitsland omdat dat een van de grootste markten is waar onze toeristen vandaan komen en dat land zich in dezelfde epidemiologische omstandigheden bevindt. Duitsland kent 6 Covid-gevallen op elke 100.000 inwoners en de Balearen 5, terwijl de besmettingsgraad in Duitsland 0,12% is en 0,09% op de Balearen. Op deze manier voldoen we aan de criteria die de EU stelt aan toeristische corridors die veilig zijn’, zei Armengol.

Op het vliegveld van vertrek in Duitsland wordt de temperatuur van de toeristen opgemeten, dienen zij een vragenlijst in te vullen in het vliegtuig en al hun contactgegevens af te staan. Bij aankomst ontvangen ze een tekstbericht met alle veiligheidsmaatregelen die gelden op de Balearen en alle telefoonnummers van belang voor het geval ze symptomen van een besmetting met het coronavirus vertonen. Wie symptomen heeft, wordt onmiddellijk getest. Is hij of zij positief dan stelt de regering van de Balearen een aantal hotels en logies beschikbaar waar zij in quarantaine kunnen. Er zijn bovendien 150 trackers aangenomen die in geval van besmetting op zoek gaan naar alle contactpersonen van de geïnfecteerde toerist.

Dit vind je misschien ook leuk