Mercadona stelt eigen regels in verband met covid-19

door admin
Mercadona stelt eigen regels in verband met covid-19

Iedereen is er inmiddels wel aan gewend dat je bij binnenkomst van de supermarkt, gemaskerd en wel, je handen en het handvat van de boodschappenkar moet desinfecteren en plastic handschoenen of, bij afwezigheid daarvan, plastic zakjes als handschoenen moet aantrekken. Vervolgens laveer je je behendig tussen het winkelend publiek door om te voorkomen dat je anderen te dicht nadert.

De nieuwste anti-coronamaatregel van de Mercadona is nu dat als je bij de kassa komt je als eerste je winkelkarretje in het pad naast de boodschappenband zet, maar dan omgedraaid, dus met het handvat aan de kant waar je later de kassa verlaat, en jezelf aan de kopse kant van de boodschappenband positioneert om de boodschappen uit je kar op die band te deponeren. Deze regel is ingesteld om de afstand van minimaal anderhalve meter tot de kassamedewerker te garanderen. Zo wordt vermeden dat de klant eerst gaat en zo dichterbij de kassamedewerker eindigt.

De nieuwe maatregel heeft al tot grappen geleid op sociale media over de confrontaties tussen onwetende klanten en goedbedoelende kassamedewerkers die de regel proberen uit te leggen. “Zet de kar zo dat die naar u toegekeerd staat, nee, zo niet, u aan de andere kant. De kassamedewerker van de Mercadona maakt me nerveuzer dan ik was tijdens mijn rijexamen”, zegt @SinCotizar. “Ik ben deze week vaker bestraffend toegesproken door de Mercadona-kassiere dan door mijn ouders in mijn hele leven”, grapt @donchalecos.

Mercadona blijft geduldig het waarom van de nieuwe regel uitleggen op sociale media: ‘Wij geven aan dat de kar voor u wordt geplaatst, omdat u op deze manier de producten op de band kunt plaatsen en tegelijkertijd de veilige afstand wordt gerespecteerd’, aldus Mercadona op Twitter.

Dit vind je misschien ook leuk