Hoe vier je vakantie in Spanje in coronatijden volgens experts?

door admin
Hoe vier je vakantie in Spanje in coronatijden volgens experts?

Enkele deskundigen hadden al een vakantie gepland in het buitenland maar hebben deze geannuleerd. Ze vertellen niet het risico te willen nemen om bij een nieuwe uitbraak vast te zitten in een land waar de gezondheidsmaatregelen onvoldoende zijn.

Voorkeur voor reizen binnen Spanje en met eigen auto

De deskundigen laten weten exotische bestemmingen dit jaar links te laten liggen. Allemaal blijven ze in Spanje of gaan hooguit naar Portugal. Reizen wordt gedaan met een eigen auto, hoewel ze wel een vliegtuig zouden nemen als de afstand te groot is. Verblijven in een hotel is voor geen van de deskundigen een probleem. Met de genomen hygiënemaatregelen hebben ze het vertrouwen dat dit een verantwoorde keuze is.

Liever Spaans strand dan zwembad

Een goede handhygiëne en het houden van voldoende afstand zijn volgens de deskundigen de belangrijkste maatregelen. Zelf geven de experts de voorkeur aan het strand. Zwemmen in een zwembad durft een aantal wel aan maar de gemeenschappelijke ruimtes vermijdt een deel van hen liever, ook al worden er hygiënemaatregelen getroffen.

Kinderen naar zomerkamp in Spanje is verantwoord

El País vroeg de deskundigen naar hun mening of het verantwoord is om kinderen naar een zomerkamp te sturen. Ze vertellen dat ze geen problemen voorzien voor de deelname van kinderen aan een zomerkamp. Vooral ook omdat de activiteiten veelal buiten zijn. In een onderzoek van de New York Times onder 511 epidemiologen gaf de meerderheid dat ze tijdens vakantie gerust deel zouden nemen aan buitenactiviteiten of activiteiten in kleinere groepen.

Weloverwogen knuffels toegestaan

De deskundigen laten weten dat hun leven zich voornamelijk online afspeelt. Waar collega’s elkaar eerder wekelijks zagen, vinden gesprekken nu virtueel plaats. Op de vraag of deskundigen weer handen zullen schudden en hun familie en vrienden zouden knuffelen, zeggen ze: “Dat zou ik wel doen, maar wel alleen met de mensen met wie ik samenwoon of met mijn kinderen. En alleen op voorwaarde dat we allemaal geen klachten hebben.” Met vrienden zijn de deskundigen iets voorzichtiger.

Massale feesten en bijeenkomsten niet handig

El País vroeg tot slot wat deskundigen anderen zouden afraden om deze zomer te doen. Het bijwonen van feesten, festivals, bijeenkomsten of andere evenementen waar veel mensen dichtbij elkaar zijn zouden de epidemiologen afraden. Ook het tijd doorbrengen met andere mensen in gesloten ruimtes wordt afgeraden. “Met vrienden iets doen, kan heel goed maar dan het liefst wel buiten, bijvoorbeeld op het terras.”

Dit vind je misschien ook leuk