Spaanse modewinkel Zara brengt Hollywood naar Galicië

door admin
Spaanse modewinkel Zara brengt Hollywood naar Galicië

Hoewel het tot voor kort allemaal geheim was, liet Inditex onlangs weten dat alle studio’s en sets – met een totaaloppervlak van 64.000 vierkante meter – bijna af zijn. El Español schreef gisteren dat alle studio’s en sets zijn bedoeld zodat Zara de foto’s en reclamecampagnes binnenkort in eigen studio’s in Galicië op kan nemen.

Nieuwe studiocomplex exclusief voor Zara.com

Op dit moment heeft Zara ook dertig sets in Arteixo om foto’s te schieten voor de catalogi van Zara Woman, Men en Kids. Toch waren dit tijdelijke sets totdat het nieuwe grote complex klaar was. Het aantal sets en studio in het nieuwe gebouw zal waarschijnlijk twee of drie keer zoveel zijn dan de huidige dertig studio’s van Zara. Inditex heeft nog geen concreet aantal genoemd.

Het nieuwe studiocomplex is exclusief bedoeld voor Zara.com. Andere bedrijven binnen de Inditex-keten hebben de afgelopen jaren een nieuw hoofdkantoor gekregen zoals Pull&Bear in 2017 en Stradivarius kort daarna.

Modeketens richten zich op online kanalen

De opening van het nieuwe studiocomplex van Zara valt precies samen met de aankondiging van Inditex om de bestaande winkels te moderniseren en digitaliseren. Zara verschuift de focus meer naar online en hiervoor wordt 1 miljard euro geïnvesteerd in online-kanalen en 1,7 miljard euro om de technologie in winkels te integreren. Met deze nieuwe plannen verwacht Inditex dat de onlineverkopen zullen toenemen en uiteindelijk in 2022 zo’n 25 procent van de totaalomzet zal bedragen. In 2019 werd 14 procent van de totale omzet via online kanalen gerealiseerd.

De plannen van Inditex zijn al vergevorderd aangezien de Spaanse keten al 72 van de in totaal 96 markten ter wereld bereikt. Ondanks de successen die Inditex al jaren boekt, leedt de keten het eerste kwartaal van 2020 voor het eerst verlies.

Dit vind je misschien ook leuk