Britse toeristen mogen naar Spanje vanaf 21 juni

door admin
Britse toeristen mogen naar Spanje vanaf 21 juni

‘We gaan Britse toeristen toestaan Spanje binnen te komen zonder quarantaineverplichting net als we bij burgers uit de EU en de Schengenlanden doen vanaf die dag. Laya legde uit dat het besluit van Spanje is genomen deels uit respect voor de honderdduizenden Britse burgers met tweede huizen in Spanje. ‘We willen er zeker van zijn dat we onze verplichting vervullen om Britse burgers dezelfde behandeling te geven als die uit andere EU-lidstaten vanuit een epidemiologisch oogpunt.

Wel moeten alle vakantiegangers aan enkele eisen voldoen, waaronder een controle van hun documentatie, temperatuurmetingen en visuele gezondheidscontrole’s. Wanneer een passagier een van die controles niet goed doorkomt dan zal een arts hen moeten onderzoeken. Ook moeten reizigers een formulier invullen met alle gegevens van hun verblijfsplaats, zodat zij kunnen worden getraceerd in geval van problemen. 

Ondanks dat Spanje nu Britten niet meer verplicht in quarantaine te gaan na binnenkomst in het land, gebeurt dat andersom niet. Wel zijn er gesprekken tussen de overheden over het opzetten van eventuele ‘luchtbruggen’ tussen als veilig beschouwde gebieden. 

Dit vind je misschien ook leuk