Spaans koningspaar bezoekt Mallorca na coronapandemie

door admin
Spaans koningspaar bezoekt Mallorca na coronapandemie

Van kleins af aan kwamen Felipe en zijn familie al op Mallorca om vakantie te vieren. Gisteren was het Spaanse koningspaar echter niet op Mallorca om vrije tijd door te brengen, maar om met eigen ogen te horen en zien hoe groot de impact van het coronavirus is op de eilanden.

Gesprekken over verlengen ERTE

Het koningspaar bezoekt verschillende Spaanse gebieden om te zien hoe groot de economische gevolgen zijn na de maandenlange periode van quarantaine en de gevolgen van de bedrijfssluitingen op de toeristische sector. De Spaanse koning en koningin spraken onder meer met vertegenwoordigers van bedrijven en vakbonden. Een van de kwesties die werd besproken is de noodzaak een akkoord te bereiken over de verlenging van de ERTE’s, de regelingen omtrent tijdelijk ontslag.

Sociale impact coronapandemie enorm op Mallorca

Tijdens de gesprekken vertelden vertegenwoordigers over de sociale impact van de coronapandemie op het eiland. De crisis heeft ervoor gezorgd dat het aantal mensen dat sociaal is buitengesloten, is verdubbeld tot zo’n 400.000. Hulp van regionale en nationale overheden is hier noodzakelijk. Op dit moment kunnen sociale organisaties ongeveer 13.000 mensen per week helpen met extra voedsel en hygiënische middelen.

Bekijken en ervaren veiligheidsprotocollen

De gesprekken vonden plaats in hotel Iberostar Cristina in de bekende badplaats El Arenal. Dit hotel doet mee aan de pilot waarin Duitse toeristen de bedachte veiligheidsprotocollen uitproberen. Na de gesprekken met vertegenwoordigers en vakbonden maakte het koningspaar een korte wandeling over de boulevard van El Arenal waarbij ze met eigen ogen de protocollen, die zijn bedacht om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, konden zien.

De Balearen zijn samen met de Canarische eilanden bijna volledig afhankelijk van toerisme en precies om deze reden betekent de coronapandemie een catastrofe voor deze gebieden. Mallorca is de tweede toeristische plek die het Spaanse koningspaar bezoekt na de Canarische eilanden. In juli staan andere autonome gemeenschappen in Spanje op de agenda.

Dit vind je misschien ook leuk