Politie Spanje redt tientallen honden en katten uit illegale kennel

door admin
Politie Spanje redt tientallen honden en katten uit illegale kennel

Dit bericht deelde de Spaanse politie gisteren via Twitter met foto’s van de geredde dieren. De Policía Nacional heeft met het ontmantelen van het netwerk tientallen pups, kittens en volwassen honden en katten gered die er allemaal ‘zeer ernstig’ aan toe waren. In het hondenkennel in Don Benito (Badajoz) werden vijf mensen gearresteerd op verdenking van illegale dierenhandel en document- en identiteitsfraude. De pups werden illegaal verkocht via internet en twee fysieke winkels in de omgeving van Illescas (Toledo).

Extreme omstandigheden in kennel Badajoz

In totaal waren er 34 huisdieren aanwezig binnen het bedrijf waarvan de meerderheid zonder chip. Onder de dieren waren veertien kleine puppy’s en drie kittens die buiten waren opgesloten in de hitte en er zeer ernstig aan toe waren op het moment dat ze werden gered. Tijdens het doorzoeken van de kennel werden er nog meer volwassen honden gevonden die allemaal leefden in zeer slechte hygiënische omstandigheden.

Onderzoek naar illegale dierenhandel startte in maart 2020

Het onderzoek naar praktijken binnen dit kennel startte eerder dit jaar in maart na een aangifte van fraude bij de rechtbank van Córdoba. Vanaf dat moment ontdekte de Spaanse politie nog 25 fraudezaken met huisdieren in verschillende Spaanse provincies. In mei deed de Policía Nacional invallen in huizen in Don Benito (Badajoz) en Peñarroya-Pueblonuevo (Córdoba). Toen vonden agenten 4.400 euro aan contant geld, elektronische apparatuur om identiteitsdocumenten mee te maken en valse inentingsbewijzen voor de pups.

Bij onderzoek in twee winkels in Illescas trof de Spaanse politie meer dan honderd dieren aan waaronder voornamelijk honden. Bij inspectie van de aanwezige administratie bleken overdrachtsdocumenten vals te zijn en waren er stempels gezet van dierenartsen die niet bestonden.

Verandering van strategie door noodtoestand Spanje

Tot maart werden de pups en kleine kittens illegaal vanuit Slowakije naar Spanje gesmokkeld. Sinds de afkondiging van de noodtoestand in Spanje kochten de verdachten de dieren op via particuliere handelaren via het internet.

Dit vind je misschien ook leuk