Vakantieboekingen in Spanje blijven wekelijks stijgen

door admin
Vakantieboekingen in Spanje blijven wekelijks stijgen

Nog maar kort na de noodtoestand blijkt Spanje toch weer een van de meest favoriete vakantielanden te zijn. Zo schreef de Spaanse nieuwssite La Sexta gisteren na conclusies uit de gegevens van TravelgateX, een groot boekingsplatform met meer dan 3 miljard zoekopdrachten en ruim 20.000 boekingen per dag.

40 procent meer boekingen in Spanje ten opzichte van week geleden

Vorige week, van 25 juni tot en met 2 juli, zijn er 40 procent meer boekingen gemaakt dan de week ervoor. Dit zijn positieve cijfers in vergelijking met andere landen. Toch liggen de volumes nog steeds 60 a 70 procent onder het aantal boekingen van vorig jaar.

Andalusië, Spaanse eilanden, Catalonië en Valencia topfavoriet

De meest populaire regio’s van afgelopen week blijken Valencia, Catalonië en de Balearen terwijl de week ervoor Asturië, Baskenland en Galicië nog het vaakst werden geboekt. Voor het hele zomerseizoen van 2020 staat Andalusië bovenaan als meest geboekte vakantiebestemming, gevolgd door de Canarische eilanden, de Balearen, Catalonië en Valencia.

Spanjaarden boeken meeste vakanties in eigen land

Volgens TravelgateX boeken echtparen het vaakst (47 procent van de vakantiegangers) een vakantie. De gegevens van vorige week van TravelgateX vallen samen met de datum waarop de grenzen van de Europese Unie weer opengesteld werden voor vijftien landen die als veilig zijn bestempeld. Hoewel de grenzen weer open zijn voor buitenlanders, worden de vakanties nog het vaakst geboekt door de Spanjaarden zelf. 70 procent van de reizigers is van Spaanse komaf, gevolgd door de Britten (18 procent). De gemiddelde verblijfperiode van de reizigers ligt tussen de twee en vijf dagen.

Dit vind je misschien ook leuk