Ennio Morricone krijgt eerbetoon op Good Bad and Ugly kerkhof in Burgos

door admin
Ennio Morricone krijgt eerbetoon op Good Bad and Ugly kerkhof in Burgos

Sad Hill fungeerde als filmset voor scènes uit de beroemde film ‘The Good, the Bad and the Ugly’ uit 1966 van regisseur Sergio Leone. Een aantal jaar geleden werd de oorspronkelijk door het Spaanse leger gebouwde filmlocatie nog gerenoveerd. Een dag na het overlijden van componist Ennio Moricone, werd op Sad Hill een houten kruis voorzien van een Mexicaanse poncho en een gedenkbord met daarop Morricones geboorte- en sterfjaar. Sad Hill bevindt zich tussen de gemeenten Contreras en Santo Domingo de Silos in de provincie Burgos.

The Good, the Bad and the Ugly beste western ooit

The Good, the Bad and The Ugly, met Clint Eastwood in de hoofdrol, wordt wel als de beste wildwestfilm ooit gemaakt en met de beste filmmuziek ooit gecomponeerd beschouwd. In 2018 kwam de Spaanse documentaire ‘Desenterrado a Sad Hill’ van Guillermo de Oliveira uit, waarin de scènes te zien zijn die op Sad Hill zijn opgenomen alsook een interview met onder anderen Ennio Morricone en Clint Eastwood. ‘Desenterrado a Sad Hill’ werd genomineerd voor een Goya in de categorie documentaires en is nog te bekijken op Filmin. 

Het eerbetoon aan Morricone op Sad Hill werd begin deze week gemaakt door Sergio García, een van de drie oprichters van de Asociación Sad Hill. García en zijn compagnons waren ook verantwoordelijk voor de renovatie in 2016 van de 5000 fictieve graven op de begraafplaats. Het aldus laten ‘herrijzen’ van Sad Hill werd deels door de Asociación en deels door fans bekostigd, die in ruil voor hun donatie een ‘graf’ kregen toegewezen. De scènes die op deze locatie zijn opgenomen worden wel als een kunstwerk beschouwd, waarin een hoofdrol is weggegeld voor de bijbehorende filmmuziek. Of Morricone de muziek al voor de opnames had gecomponeerd of pas daarna, is niet bekend. 

Locatie gekozen vanwege groene omgeving 

Het landschap van de Mirandilla-vallei, waar de opnames voor The Good, the Bad and the Ugly plaatsvonden, moet in de film de Amerikaanse staat New Mexico representeren. Voor deze locatie, en niet zoals gebruikelijk voor Almería, werd gekozen omdat de regisseur meer groen en bovendien een rivier in beeld wilde hebben. De keuze viel daarom op deze eerder al voor de film ‘El valle de las espadas’ gebruikte filmlocatie in Burgos. 

Dit vind je misschien ook leuk