Geen ziekteverschijnselen bij ruim zestig procent nieuwe coronabesmettingen

door admin
Geen ziekteverschijnselen bij ruim zestig procent nieuwe coronabesmettingen

De komende dagen zal naar verwachting maar een klein percentage van deze gevallen de voor corona bekende symptomen krijgen. Dat zei epidemioloog en directeur van het Spaans coronacrisiscentrum Fernando Simón afgelopen donderdag tijdens een persconferentie.

Maatregelen bij uitbraak Lleida moedig besluit

Met betrekking tot de corona-uitbraak in Lerida (Catalonië), zei de epidemioloog dat hij het besluit van de Catalaanse autoriteiten om lokaal strenge mobiliteitsbeperkingen op te leggen een moedige beslissing vindt, al had het wat eerder genomen mogen worden, maar ‘dat is makkelijk achteraf praten’, voegde Simón eraan toe. In de regio Lleida is door de nieuwe uitbraak één dode te betreuren. Of de uitbraak inmiddels onder controle is, is volgens de krant El Periódico nog niet duidelijk.

Volgens de gegevens van donderdagavond waren er in de voorgaande 24 uur in Spanje 241 nieuwe coronabesmettingen gemeld en waren er in de voorgaande 7 dagen tien personen overleden aan de gevolgen van covid-19, waarvan één in de voorgaande 24 uur.

Zorgpersoneel bereidt zich voor

De directeur van het coronacrisiscentrum sprak ook over hoe de Spaanse ziekenhuizen zich aan het voorbereiden zijn op mogelijk nieuwe uitbraken. Zorgpersoneel krijgt momenteel zoveel mogelijk vakantie om bij te komen van de afgelopen intensieve periode, zodat ze bij een eventuele nieuwe coronagolf in het najaar klaar staan om weer optimaal te kunnen functioneren. 

Dit vind je misschien ook leuk