Een van Europa’s langste ziplines komt aan de Spaanse Costa del Sol

door admin
Een van Europa's langste ziplines komt aan de Spaanse Costa del Sol

De attractie moet nog wel worden goedgekeurd en krijgt de naam ‘Supertirolina VK Twin’. Per dag zullen 600 sensatiezoekers de zipline kunnen bezoeken, die in het Sunview Park ten noorden van Alhaurín de la Torre is gevestigd.

De zipline die het bedrijf Vertikalist voor Sunview Adventure Park heeft ontworpen heeft een hellingsgraad van 10 procent en mensen kunnen kiezen of ze de afstand van 1350 meter zittend of liggend overbruggen. Voor de bouw ervan is meer dan 30 ton staal gebruikt. Er waren 28 weken nodig om de constructie te voltooien. Alleen de Junta de Andalucia moet de attractie nog goedkeuren. 

Het Sunview Park Adventure is een initiatief van een familie uit Alhaurin die hun familiegrond met schitterende uitzichten wilden gebruiken voor een nieuwe onderneming. ‘Het is een agrarische finca die we van onze grootouders hebben geërfd op de Cerro de las Cuevas. Op een dag stonden we hier en kwamen we dankzij de prachtige uitzichten op het idee’, zo is de uitleg van initiatiefnemer Antonio Antonio Miguel Vallejo in de krant Sur. Het idee is al uit 2013. Naast de kabelbaan zullen er nog andere attracties worden aangeboden, zoals routes te paard en quad-tochten.

Het idee was om de langste kabelbaan van Europa te hebben, maar in Teruel is ondertussen eentje gebouwd van 1.800 meter. ‘We verwachten toch veel bezoekers vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de Costa del Sol, het vliegveld Málaga en de stranden’, zegt Vallejo.

Dit vind je misschien ook leuk