Topwerken uit het Prado te zien in de straten van Castilië-La Mancha

door admin
Topwerken uit het Prado te zien in de straten van Castilië-La Mancha

Regiopresident Emiliano García-Page liet bij de opening van de expositie afgelopen maandag weten dat het Prado museum in de toekomst mogelijk dependances opent op andere locaties in Spanje. Daarvoor heeft hij het Palacio del Infantado in Guadalajara als kandidaat voorgesteld. “De kosten voor een dependance van het Prado in Guadalajara neem ik graag voor mijn rekening”, aldus de regiopresident. García-Pages noemde het Prado “een van de beste musea ter wereld” en “een van de voornaamste toeristische trekpleisters van Spanje”. 

Directeur van het Prado Miguel Falomir liet op zijn beurt weten trots te zijn op zijn museum dat gedurende ruim 200 jaar al vele miljoenen bezoekers heeft mogen ontvangen. De huidige reizende fototentoonstelling van de 50 meest iconische werken uit de collectie van het Prado “maakt cultuur voor iedereen toegankelijk”, aldus Falomir die van mening is dat het Prado niet alleen van Madrid, maar van alle Spanjaarden is. Daarom, vindt hij, dient deze tentoonstelling niet alleen inhoudelijk maar ook een symbolisch doel. 

Het Prado op straat in heel Castilië-La Mancha

Na Sigüenza zal deze bijzondere tentoonstelling ook te zien zijn in de straten van Talavera de la Reina, Puertollano, Tomelloso, Ciudad Real, Cuenca en Toledo in de regio Castilië-La Mancha. 

De tentoonstelling is tot stand gekomen in een samenwerking van het Prado museum, de regioregering van Castilië-La Mancha en Iberdrola España. Er zijn afbeeldingen van onder andere ‘La adoración de los pastores’ van El Greco, ‘El sueño de Jacob’ van José de Ribera, ‘Las meninas’ van Diego Velázquez, ‘Chicos en la playa’ van Joaquín Sorolla en natuurlijk reist ook ‘El jardín de delicias’, de Tuin der Lusten, van de Nederlandse Jeroen Bosch mee door de straten van Castilië-La Mancha.

Dit vind je misschien ook leuk