Mercadona Spanje zet groot in op kant-en-klaarmaaltijden

door admin
Mercadona Spanje zet groot in op kant-en-klaarmaaltijden

Met dat geld zullen eind dit jaar in meer dan 650 winkels kant-en-klaarmaaltijden te koop zijn. Mercadona bood deze service al in 319 winkels in Spanje en 10 in Portugal (waar de service ‘Pronto a comer’ wordt genoemd). De investering zal onder andere worden gebruikt om zo’n 4.000 mensen extra op te leiden om deze maaltijden klaar te kunnen maken voor de klanten van Mercadona.

Coronapandemie zorgt voor stoppen met versbereide gerechten

De Listo para Comer-service was sinds de coronapandemie gesloten. Het gaat om versbereide gerechten die klanten alleen thuis hoeven op te warmen of daar zelfs direct kunnen eten. Alle 200 bestaande afdelingen worden in julie heropend en in oktober moeten er 500 winkels zijn die deze service weer aanbieden. Voor het einde van het jaar zullen daar nog eens 150 afdelingen bij zijn gekomen. In totaal zijn dan kant-en-klaarmaaltijden te koop in ruim 650 Mercadona-filialen verspreid over Spanje en Portugal. 

Toevoegingen aan assortiment Mercadona

Mercadona heeft het assortiment van Listo para Comer uitgebreid met nieuwe gezonde gerechten, zoals een groenteschotel, verschillende soorten vis plus bijgerecht, meer sandwiches zoals een vegetarische brioche, een angusburger en een breed scala aan gebraden vleesgerechten. Alle nieuwe maaltijden van de Listo para Comer-sectie zijn verpakt in duurzame verpakkingen van suikerriet of karton waaruit het engagement van Mercadona voor het milieu blijkt.

Dit vind je misschien ook leuk