Winnaars FAD Awards ter bevordering van kunst en design bekend

door admin
Winnaars FAD Awards ter bevordering van kunst en design bekend

Er worden prijzen toegekend in de categorieën Architectuur, Interieurontwerp, Stad en Landschap en Kortstondige interventies. Daarnaast zijn er speciale prijzen voor architectuur- en designstudenten. In totaal waren er 484 inzendingen. 

Architectuurprijs voor beschermd wonen-project

De architectuurprijs ging naar de architecten Juan Herreros Guerra en Jens Richter (van Estudio Herreros) en Mariona Benedito Ribelles en Martí Sanz Ausàs (van Estudio de arquitectura MIM-A). Zij ontwierpen 79 woningen voor beschermd wonen in het centrum van Sant Boi de Llobregat (bij Barcelona). De jury had vooral waardering voor het onderzoek naar manieren van doorgang en bewoning van gemeenschappelijke ruimten in collectieve woongebouwen Een speciale vermelding is ook toegekend aan het Aprop Ciutat Vella project (Barcelona).

Interieurontwerpprijs voor restaurant 

Interieurarchitect Andrés Jarque won met zijn ontwerp voor restaurant Run Run Run in Madrid in de categorie Interieurontwerp. De jury noemde het een fris ontwerp met een eigen identiteit.

Stad en Landschapsprijs voor herinrichting plein

In de categorie Stad en Landschap vielen architect Iñigo Ocamica Berbois en Iñigo Tudanca Acedo (van Ocamica Tudanca architecten) in de prijzen voor de herinrichting van de Plaza de Mansilla Mayor in León. De jury roemde het ontwerp van de openbare ruimte vanwege de harmonie tussen de fysieke en menselijke ruimte. 

Prijs voor Kortstondige interventies 

Tot slot kregen architecten Uriel Fogué Herreros, Eva Gil Lopesino en Carlos Palacios de prijs voor Kortstondige interventies voor het project Mad x Mad uit Madrid, waarbij een houten arena geïntegreerd wordt in een park.

Habitácola 2020-prijzen voor architectuur en designstudenten

De speciale Habitácola-prijs werd toegekend aan studenten voor het project Mar de palos (Zee van palen) en in de categorie Kritisch denken werd een project bekroond met de Catalaanse titel Viagem ao invisível: espaço, experiência, representação. (Reis naar het onzichtbare: ruimte, ervaring, representatie).

Prijsuitreiking en expositie

De prijsuitreiking en opening van de expositie zal 5 november plaatsvinden in het hoofdkantoor van het College van Catalaanse Architecten in Barcelona.

Dit vind je misschien ook leuk