Historisch akkoord voor taxisector Barcelona

door admin
Historisch akkoord voor taxisector Barcelona

Dit naar aanleiding van het enorm gedaalde toerisme. Alle verenigingen die de taxisector in het grootstedelijk gebied van Barcelona (AMB) vertegenwoordigen en 90 procent van de bemiddelingsbedrijven in Barcelona hebben een overeenkomst bereikt om het werk in de sector te reguleren. Het Instituto Metropolitano del Taxi communiceerde afgelopen vrijdag over de overeenkomst binnen de sector.

Overeenkomst taxisector Barcelona

In augustus zal van maandag tot en met vrijdag met vergunningen worden gewerkt waardoor chauffeurs twee dagen werken en drie dagen vrij zijn. Ook zal deze maand in de weekenden de helft van de in totaal ruim 10.000 taxi’s in de Catalaanse hoofdstad rijden.

Nauwelijks werk door uitblijvende toeristenstroom Spaanse steden

Deze maatregelen worden genomen vanwege het feit dat er minder toeristen naar Catalonië reizen in verband met de crisis rond het coronavirus. Chauffeurs in Barcelona – maar bijvoorbeeld ook in Madrid – hebben nauwelijks werk vanwege het lage aantal toeristen. Door de nieuwe uitbraken van het coronavirus van de laatste weken is het aanvankelijke herstel ook niet doorgezet en zitten veel taxichauffeurs zonder werk. 

Andere regeling vanwege nieuwe uitbraken Covid-19 in Catalonië

Eerder werd een regeling bedacht waarmee 60 procent van de taxi’s kon rijden in plaats van de gebruikelijke 80 procent. Dit betekende vier dagen werk voor de chauffeurs die mochten rijden. Deze afspraken golden echter tot en met juli met het doel dat in augustus de gebruikelijke 80 procent van de taxi’s weer kon gaan rijden. De huidige omstandigheden laten dit echter niet toe.

Met deze overeenkomst wordt er voorkomen dat er teveel taxi’s rondrijden in een stad die nog niet is bijgekomen van de eerste klappen van de coronacrisis. Ook voorkomt de maatregel dat chauffeurs urenlang rondrijden in de hoop op toeristen. Gezien het feit dat het aantal vluchten naar Barcelona met minstens de helft is afgenomen ten opzichte van augustus 2019, zijn er logischerwijs ook minder taxi’s nodig.

Dit vind je misschien ook leuk