Spanje besteedt 25 miljoen euro aan zorg en integratie immigranten

door admin
Spanje besteedt 25 miljoen euro aan zorg en integratie immigranten

Deze mededeling werd gisteren gedaan in het Officiële Staatsbulletin BOE van Spanje, zo schreef de Spaanse nieuwssite Vozpopulí gisteren. Degenen die deze subsidie zullen ontvangen zijn de NGO’s en andere bedrijven zonder winstoogmerk die zich bezighouden met de rechten en bescherming van immigranten. Voordat de bedrijven een deel van deze subsidie ontvangen, dienen ze wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Bijna 25 miljoen euro vanuit Europese fondsen en begrotingen

De in totaal bijna 25 miljoen euro zal worden gefinancierd door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (FAMI) voor een bedrag van 13,3 miljoen euro, het Europees Sociaal Fonds (FSE) voor 11,3 miljoen euro en ongeveer een half miljoen euro vanuit de algemene staatsbegroting.

Onderzoeksprojecten FAMI

FAMI financiert meerdere onderzoeksprojecten tegen racisme in Spanje met als doel om ‘harmonieus samenleven’ te bereiken. Deze projecten zetten zich in voor belangrijke rechten voor immigranten en strijden voor gelijke rechten voor deze mensen op het gebied van gendergeweld, discriminatie en racisme. Meerdere projecten die zich bezighouden met de bescherming van slachtoffers van mensenhandel, projecten die bezigzijn met de bewustwording van racisme en vreemdelingenhaat in welke vorm dan ook zullen overheidsgeld ontvangen om een groter bereik te kunnen creëren.  

Integratie immigranten door FSE-fonds

Het FSE-fonds steunt voornamelijk de integratie op sociaal en arbeidsgerelateerd voor immigranten. Professionals en vrijwilligers worden binnen meerdere projecten opgeleid om immigranten hier beter in te kunnen begeleiden. Projecten die vanuit de algemene staatsbegroting worden gefinancierd, blijven voornamelijk beperkt tot de aanpassing van gebouwen om dit alles mogelijk te maken.

Dit vind je misschien ook leuk