Vuur verwoest vakantiepark in provincie Málaga

door admin
Vuur verwoest vakantiepark in provincie Málaga

De brand ontstond zondagavond in het Pueblo Fiesta Lazy Days vakantiepark in Mollina. Negentig mensen, bijna allemaal Britten, waren er op dat moment aanwezig, zo melden bronnen bij de gemeente. Geëvacueerde residenten en vakantiegangers werden naar een nabijgelegen jongeren residentie gebracht als ze niet opgevangen konden worden door vrienden of familieleden. 

Het vakantiepark ligt in het gebied dat bekend staat als Cañada Realenga. De brandweer werd er bijgestaan door leden van de Burgerlijke Beschermingsdienst, gezondheidsdiensten, lokale politie en de Guardia Civil. 

Die konden het vuur rond 19 uur onder controle krijgen, na ruim twee uur bluswerkzaamheden vanaf de grond en vanuit de lucht. De brand bleef beperkt tot het vakantiepark en verwoeste vrijwel alle aanwezige mobiele woningen. 

Veel Britten die aanwezig waren leven het hele jaar op het vakantiepark of zijn daar maanden aanwezig. Bronnen zouden in de krant Sur hebben gezegd dat er naast Britten ook enkele Nederlanders op het vakantiepark verbleven. 

Eugenio Sevillano, burgemeester van Mollina zei zondagavond dat de lokale bevolking de residenten van het park probeert te helpen door voedingsmiddelen en andere basisbenodigdheden te verzamelen voor wie in het Ceulaj jongerencentrum zijn opgevangen. Anderen stelden tractoren en andere apparaten beschikbaar om as en rommel te verwijderen. 

‘The English Campsite’, de lokale bijnaam van Pueblo Fiesta Lazy Days, werd 12 jaar geleden geopend. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.

Dit vind je misschien ook leuk