Duitsland kwalificeert vrijwel heel Spanje als risicogebied wegens Covid-19

door admin
Duitsland kwalificeert vrijwel heel Spanje als risicogebied wegens Covid-19

Niet-essentiële reizen naar Spanje vanuit Duitsland worden afgeraden als gevolg van het toenemende aantal positief op Covid-19 geteste mensen in zowel Spanje als in Duitsland, waar gisteren het aantal nieuwe positief geteste mensen de 1.500 overschreed. Het reisadvies wordt samengesteld door de Duitse ministeries van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken die zich baseren op de criteria van het Robert Koch Instituut (RKI) dat ter zake bevoegd is. Het instituut heeft berekend dat 1 op de 3 besmettingen in het buitenland is opgelopen. Verder neemt het RKI als referentie voor die beoordeling regio’s of zones waar 50 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners in een week zijn overschreden. In deze categorie bevinden zich ongeveer 130 landen, waaronder in de Europese Unie (EU) zich al verschillende regio’s van België, Roemenië en Bulgarije, evenals Luxemburg bevinden. De rest van de risicogebieden zijn derde landen, zoals Turkije en een deel van de Balkan, maar ook Rusland, de Verenigde Staten en grote delen van Afrika, Azië en Oceanië.

Duitsers in Spanje

Spanje is, met de Balearen als topbestemming, het favoriete vakantieland voor Duitsers. Vorig jaar bezochten volgens gegevens van het Spaanse bureau voor de statistiek in totaal 11.176.545 Duitsers Spanje. Alleen al in augustus 2019 kwamen ruim een miljoen Spanjaarden voor vakantie naar Spanje. 

Duitsers op de Balearen

Voor de Balearen is Duitsland de belangrijkste toeristische markt. In 2019 reisden meer dan 4,5 miljoen Duitse toeristen naar Mallorca, Ibiza, Menorca of Formentera. Afgelopen juli, na de intrede van het ‘nieuwe normaal’, kwamen er slechts 19.680 Duitsers naar de Balearen. Dat is 96,9 procent minder dan in juli vorig jaar.

Verplichting om test af te nemen

Voor mensen die vanuit Spanje of een van de andere circa 130 risicogebieden wereldwijd naar Duitsland reizen is het sinds afgelopen zaterdag na binnenkomst verplicht om een test af te nemen – of een negatieve test te presenteren die in de afgelopen 48 uur is uitgevoerd. Totdat de resultaten zijn verkregen, blijft de reiziger in quarantaine. Als de test negatief is wordt het aangeraden om na vijf dagen een tweede test te doen om het eerste resultaat te bevestigen. 

Dit vind je misschien ook leuk