Wat zijn de tien duurste huizen die te koop staan in Spanje?

door admin
Wat zijn de tien duurste huizen die te koop staan in Spanje?

Villa Cullinan in Benahavís is het duurste en meest luxueuze huis in Spanje en staat te koop voor 32 miljoen euro. Het huis heeft tien slaapkamers en veertien badkamers, twee zwembaden, een sportzaal en een eigen spa. Het is gelegen in de luxe villawijk La Zagaleta, een van de meest prestigieuze wijken van het land. Deze villawijk op slechts 20 kilometer van het centrum van Marbella biedt bewoners onder andere twee golfbanen, een paardencentrum, country clubs en een helikopterservice.

Het huis is meer dan 3.000 vierkante meter groot en staat op een terrein van ruim 10.000 vierkante meter. Deze moderne villa heeft een enorm terras van 430 vierkante meter met uitzicht op de bergen van de Costa del Sol en op de zee. De hoofdslaapkamer beslaat de complete oostelijke vleugel op de eerste etage. Er zijn twee moderne keukens, een huisbioscoop en een garage met plek voor vijftien bolides. De hele villa ademt luxe, grootsheid en ruimtelijkheid uit in moderne en strakke architectuur (zie ook de video op deze pagina). De villa is genoemd naar de grootste ruwe diamant die ooit gevonden is en die verwerkt is in de Britse kroonjuwelen.

Nummer twee en drie

In dezelfde bewaakte villawijk La Zagaleta staat ook nummer twee uit de top tien. Voor 29 miljoen euro is een villa te koop met zeventien badkamers, een spa met zoutwater zwembad, een fitnessruimte, golfsimulator en een garage voor twaalf auto’s.

Nummer drie uit de lijst is een groot landelijk herenhuis in Puigpunyent, op het eiland Mallorca. Het staat op een landgoed van 82 hectare met twee onafhankelijke huizen. Het herenhuis van 2.800 vierkante meter groot is voorzien van veertien badkamers, een lift, een bibliotheek en zelfs een privé kapel. Gebouwd in carrévorm in een klassieke, landelijke stijl en te koop voor 26,5 miljoen euro.

Prijzen rond 20 miljoen euro

Op Mallorca, in Valldemossa, ligt het vierde duurste huis, te koop voor 23 miljoen euro. Dit herenhuis uit de zeventiende eeuw heeft 80 slaapkamers en is bijna 6.000 vierkante meter groot. Het wordt omringd door een landgoed van 300 hectare.

Nummer vijf op de lijst is een klassieke villa in Port d’Andratx op Mallorca, met een eigen toegang naar zee. De villa van 22 miljoen euro is ruim 1.200 vierkante meter groot, heeft zeven slaapkamers en een zwembad met prachtig uitzicht over zee en de rotskust van Mallorca.

In bergen op ongeveer 45 kilometer afstand van Benidorm is in het dorp Penáguila  voor 20 miljoen euro een herenhof of mansion te koop van 1.350 vierkante meter. Dit huis is gelegen op een landgoed met 15.000 kersenbomen.

Aan de Atlantische kust is een landhuis te koop voor 20 miljoen euro het zesde duurste huis van Spanje. Het zou ook het duurste huis van Galicië zijn, maar staat in werkelijkheid net over de grens in Portugal. Het blijft echter een indrukwekkend landgoed met 18 slaapkamers en 16 hectare wijngaard rondom.

In de luxe villawijk Sierra Blanca in Marbella staat een strak vormgegeven villa te koop voor 19,9 miljoen euro. De woning heeft een woonoppervlak van 3.152 vierkante meter, een fitnessruimte, acht slaapkamers, een binnen- en buitenzwembad en uitzicht op zee.

In dezelfde wijk Sierra Blanca in Marbella staat een rustieke villa van 3.152 vierkante meter. Het luxe huis met magnifieke tropische tuin kost 19,5 miljoen euro.

En tot slot is voor eenzelfde bedrag in Hornachuelos, op ongeveer 50 kilometer van Córdoba een landgoed te koop, met een landelijk herenhuis met zeventien slaapkamers en een groot jachtpaviljoen.

Droomhuizen

De meeste huizen in de top tien liggen aan de Costa del Sol, maar ook in het binnenland van Spanje, in Baskenland, in Madrid en op de Canarische eilanden zijn luxueuze landhuizen en villa’s te koop. Wie de prijzen van meerdere miljoenen euro’s niet kan betalen, kan altijd blijven dromen.

Dit vind je misschien ook leuk