Controversieel stierenevenement Madrid last-minute geannuleerd

door admin
Controversieel stierenevenement Madrid last-minute geannuleerd

De gemeenschap van Madrid staat evenementen toe met stieren in arena’s in de regio met toeschouwers, maar dan met een maximale capaciteit van 75 procent. Dit wel op voorwaarde dat toeschouwers 1,5 meter afstand van elkaar houden en indien dit lastig wordt dat de toeschouwers mondkapjes dragen.

Dag na groen licht wordt evenement opgeschort

Het driedaagse evenement in de arena van Alcalá de Henares zou in totaal 8.500 zittende toeschouwers ontvangen. Afgelopen woensdag werd het evenement nog goedgekeurd door de veiligheidsdiensten in Madrid. Ondanks deze goedkeuring waarschuwde het regioministerie van Volksgezondheid dat het bij elkaar brengen van zoveel mensen een groot risico vormt voor de volksgezondheid en de druk op gezondheidscentra.

Gisteren liet de burgemeester van Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, via twitter weten dat hij al meerdere malen zijn zorgen heeft geuit over het doorgaan van het evenement: “Het lijkt erop dat onze roep om dit evenement af te gelasten eindelijk de oren heeft bereikt van (Isabel Díaz) Ayuso”, zo schreef hij. Volgens de burgemeester is de situatie zo zorgelijk dat hij collega’s van andere gemeentes in Madrid oproept om grote evenementen te annuleren of te verplaatsen. Dit om massale toestroom van mensen naar plekken te vermijden om zo verdere besmettingen van Covid-19 te voorkomen.

Meer stierenvechtersevenement op de planning

De komende tijd zijn nog meer stierenvechtersevenementen gepland in de autonome gemeenschap van Madrid. Op 4 september vindt een evenement plaats in Aranjuez en een in San Sebastian de los Reyes en er is een evenement gepland in dezelfde gemeente op 5 september.

Dit vind je misschien ook leuk