Nieuwe opvangcentra wegens toename komst immigranten op Canarische Eilanden

door admin
Nieuwe opvangcentra wegens toename komst immigranten op Canarische Eilanden

Dit hebben bronnen bij het regionale ministerie van Migratie gezegd. Al tijden hebben de regioregering en verschillende NGO’s bij de landelijke overheid aangedrongen op een uitbreiding van de opvangcapaciteit op de eilanden. Dit vanwege de sterke toename van immigranten en de moeilijkheden die ontstaan bij hun opvang als gevolg van de coronacrisis. Die toename is deels een gevolg van strengere grenscontroles in het noorden van Marokko, zodat migranten hun route richting Europa hebben verlegd naar de Atlantische kust vanwaar de Canarische Eilanden beter bereikbaar zijn.  

Extra opvang is nodig omdat volgens bronnen bij diverse NGO’s en de gezondheidsautoriteiten op de eilanden ‘de omstandigheden slechter zijn dan in vluchtelingenkampen in landen als Zuid-Sudan, Angola en Irak.’ Die worden door hen ‘betreurenswaardig’ en ‘onmenselijk’ genoemd.

De autoriteiten verklaren die slechte omstandigheden uit het feit dat er geïmproviseerd moet worden om alle nieuw aangekomen immigranten te herbergen, aangezien de bestaande opvangcentra al overvol zijn. Mensen moeten dan worden overgebracht naar havengebouwen, industriële magazijnen en leegstaande toeristische accommodaties.

Het voorstel van de regering is dat leegstaande faciliteiten van het ministerie van Defensie geschikt worden gemaakt voor de opvang. 

Dit vind je misschien ook leuk