Spanje keurt nationaal adaptatieplan voor klimaatverandering goed

door admin
Spanje keurt nationaal adaptatieplan voor klimaatverandering goed

Het PNACC werd voor het eerst gepresenteerd op 21 januari 2020. Het dinsdag goedgekeurde plan betreft het tweede dat de Spaanse ministerraad goedkeurde en dat een herziene versie betreft gebaseerd op de wetenschap van vandaag en te nemen acties naar aanleiding van de impact van Covid-19. “Dankzij de doelen van dit plan kan worden geanticipeerd op de maatregelen die nodig zijn om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden,” zo liet het Ministerie van Ecologische Transitie dinsdag weten.

Plan beantwoordt aan gevolgen klimaatverandering in Spanje en eisen van EU

Volgens de Spaanse nieuwssite Efe Verde beantwoordt het plan aan de noodzaak om aanpassingen te doen in het licht van de risico’s die de klimaatverandering met zich meebrengt. Bovendien komt het overeen met het nieuwe beleid dat werd voorgesteld door de Europese Raad op het gebied van een economisch herstel in het kader van de pandemie.

Voornaamste doelen en acties voor een beter voorbereid Spanje

Enkele aspecten die binnen het plan aan bod komen zijn een milieuvriendelijker agrarische sector, een veilige infrastructuur, toerisme van hoge kwaliteit en het tegengaan van verlies aan biodiversiteit. Het plan moet bijdragen aan economische en sociale stabiliteit, zorgen voor nieuwe kansen dankzij publieke en private investeringen en zorgen voor meer werkgelegenheid voor jongeren.

In het document staan 81 acties die ondernomen moeten worden in verschillende sociaaleconomische sectoren, waaronder de volksgezondheid, waterbeheer, natuurlijk erfgoed, biodiversiteit en beschermde gebieden. Een beter kustbeheer, bescherming van bossen, de strijd tegen woestijnvorming, duurzame landbouw en veeteelt en voedselzekerheid zijn enkele speerpunten binnen het plan.

Dit vind je misschien ook leuk