Valencia geen European Capital of Innovation door genante playback-act

door admin
Valencia geen European Capital of Innovation door genante playback-act

Valencia was een van de zes overgebleven kandidaten voor de titel European Capital of Innovation, een eervolle prijs die jaarlijks door de Europese Commissie wordt uitgereikt aan de stad die zich het meeste inzet voor een duurzame en dynamische toekomst. 

Speech geplaybackt

De vertegenwoordigers van de genomineerde steden, waaronder dus Valencia, moesten in een videoboodschap hun project ten overstaan van afgevaardigden van de Europese Commissie presenteren. De Spaanse Carlos Galiana was de enige die dit deed met een mondkapje op, in dit geval niet om zichzelf of anderen te beschermen tegen het coronavirus, maar om te laten lijken alsof hij zijn presentatie in vloeiend Engels hield. De gemeenteraad keek met verbijstering toe hoe Galiana vanachter zijn mondkap de hele toespraak in scène zetten.  

Erg onopvallend was dit optreden niet en Galiana viel met zijn playback-act, waarbij hij met handgebaren en mimiek zijn boodschap ondersteunde, dan ook direct door de mand. Een medewerker van het gemeentelijke innovatiecentrum had voor hem de tekst in het Engels ingesproken toen bleek dat bij de presentatie zelf geen gebruik van een tolk kon worden gemaakt. 

Gênante vertoning

Woordvoerder van de gemeente Valencia María José Catalá heeft laten weten de gênante vertoning, op een voor de stad zo belangrijke dag, te betreuren en noemde het optreden ridicuul. Galiana zelf heeft zich afgelopen vrijdag voor zijn play-backoptreden verontschuldigd waarbij hij te kennen gaf het te betreuren op deze manier de Europese titel voor zijn stad te hebben misgelopen. Galiana had voor de opmerkelijke manier van presenteren gekozen om zijn boodschap zo duidelijk mogelijk over te kunnen brengen, maar ziet achteraf in dat dit niet de meest verstandige keuze was. Ondanks de diskwalificatie die zijn optreden de stad kostte, hoopt Galiana zich toch nog in te mogen zetten voor het ontwikkelen van innovatieve projecten voor Valencia. 

De Europese Commissie koos uiteindelijk de Belgische stad Leuven als European Capital of Innovation 2020.

Dit vind je misschien ook leuk