Aardbevingen Navarra gevoeld in noordelijke regio’s Spanje

door admin
Aardbevingen Navarra gevoeld in noordelijke regio’s Spanje

De aardbevingen waren heviger dan de voorgaande bevingen in dit gebied. De eerste relatief zware aardbeving vond plaats om 00.02 uur op donderdag en had een kracht van 4,6 op de Schaal van Richter. Vlak na deze eerste beving werden nog verschillende bevingen gemeten met krachten van respectievelijk 4,4; 3,8 en 3,4 op de Schaal van Richter en vervolgens meerdere kleinere trillingen.

Bevingen gevoeld in heel Noord-Spanje

Lizoáin was het epicentrum van alle bevingen die gisteren rond 20.45 uur begonnen. Op veel plekken in de autonome gemeenschap van Navarra werden de bevingen gevoeld. De zwaardere bevingen die midden in de nacht plaatsvonden, werden zelfs in de andere noordelijke regio’s Aragon, La Rioja, Baskenland en Catalonië gevoeld. 

Inwoners Pamplona overnachtten op straat uit angst voor meer bevingen

Hoewel er vooralsnog geen grote materiële of personele schade is geconstateerd, posten veel mensen op sociale media wel berichten dat er in huis dingen zijn omgevallen en dat het in huis en op straat plotseling begon te trillen. Nieuwssite Noticias de Navarra meldt dat verschillende mensen in Pamplona de nacht op straat hebben doorgebracht uit angst voor meerdere krachtige bevingen. Het regionale nieuwsblad meldde vanochtend om 9.48 uur nog een laatste kleinere beving van 2,9 op de Schaal van Richter.

Dit vind je misschien ook leuk