Het wonder van het succesvolle toerisme in het Spaanse Asturië

door admin
Het wonder van het succesvolle toerisme in het Spaanse Asturië

Normaal zijn het steden als Benidorm, Marbella, Málaga, Valencia en Barcelona die overspoeld worden door toeristen. Sinds de coronapandemie ziet niet alleen de wereld maar ook het toerisme er heel anders uit en staan andere gebieden in Spanje aan kop als het gaat om toeristische trekpleisters.

Toerisme Spanje maakt vrije val sinds coronapandemie

Het toerisme in Spanje heeft een vrije val gemaakt sinds het coronavirus begin dit jaar opdook. Het percentage hotelovernachtingen in Spanje is in augustus 2020 met 64,3 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2019. Hoewel de klap van het toerisme in heel Spanje te voelen is, lijden sommige regio’s in Spanje er meer onder dan andere.

Wonder van toerisme in Asturië

‘Het wonder van het toerisme in Asturië’ is te zien in het feit dat de Spaanse regio Asturië met een gemiddelde hotelbezetting van 62,6 procent en gemiddeld 62.673 toeristen per dag koploper van Spanje geworden. Asturië registreert maar liefst 21 procent meer hotelovernachtingen dan het landelijk gemiddelde.

Het binnenlands en ruraal toerisme is enorm aangetrokken sinds de corona-uitbraken in grote steden zoals Madrid en Barcelona. In totaal waren er in augustus in Asturië 1,34 miljoen overnachtingen. Hoewel dit een daling is van 7,6 procent in vergelijking met een jaar geleden, geeft het een veel beter beeld dan andere toeristische lokaties in Spanje.

Hotels in Spanje hardst geraakt door coronacrisis

Hotels zijn het hardst getroffen door de coronacrisis. Afgelopen augustus was 23,2 procent van de hotels in Asturië gesloten in vergelijking met een jaar geleden. Op zich is dit fenomeen simpel uit te leggen doordat in hotels veel voorzieningen en faciliteiten worden gedeeld; een zwembad, toiletten, deuren, liften, etc.

Toch deden hotels in Asturië en Cantabrië het goed in augustus. Hotels in Cantabrië (70,6 procent) en Asturië (68,2 procent) registreerden die maand de hoogste bezettingsgraad van heel Spanje. Hotels in Colunga en Ribadesella (Asturië), Suances (Cantabrië) en Broto (Huesca) waren in augustus de toeristische trekpleisters met een bezettingsgraad van boven de 80 procent.

Dit vind je misschien ook leuk