Airbnb komt met nieuw toeristisch model in Spanje

door admin
Airbnb komt met nieuw toeristisch model in Spanje

Airbnb is een van de bedrijven in zwaar weer maar heeft er nu voor een nieuwe formule gekozen om te overleven in het laagseizoen in 2021 in Spanje. Het Amerikaanse Airbnb, online platform voor het boeken en verhuren van particuliere accommodaties, moest nog geen drie maanden na het afroepen van de noodtoestand al 25 procent van het personeel ontslaan. De boekingen liepen massaal terug na de afgekondigde lockdown in Spanje.

Gebruik coronapandemie voor nieuwe visie

De Spaanse nieuwssite Businessinsider.es schreef donderdag dat de sleutel die Airbnb – maar inmiddels ook andere eigenaren van toeristische accommodaties en hotels – in handen hebben is om juist in te spelen op de coronapandemie en mensen te bieden wat ze nu zo nodig hebben. Telewerkers en studenten zoeken bijvoorbeeld een eigen plek om rustig te kunnen werken en studeren. Daarom richt Airbnb zich voor het komende laagseizoen en het begin van 2021 op drie belangrijke pijlers:

Overal kunnen wonen en werken

Het concept van thuiswerken is ineens een stuk alledaagser geworden. Volgens onderzoek van Airbnb heeft 78 procent van de kantoormedewerkers in Spanje de laatste zes maanden zijn werkzaamheden vanuit huis gedaan. Uit het onderzoek bleek ook dat een op de drie kantoormedewerkers in Spanje overwoog om te verhuizen naar het platteland of een kleiner dorp buiten de grote stad. Vaak werd via Airbnb een huis gehuurd om te kijken welke omgeving voor dit doel het meest geschikt was. Dit blijkt ook uit veel gebruikte termen in recensies op het platform zoals ‘verhuizen’, ‘telewerken’ en ‘nieuwe buurt bekijken’.

Lokaal toerisme

In 2019 werden voornamelijk accommodaties geboekt in grote steden zoals Barcelona en Madrid. In het onzekere 2020 kozen huurders tot nu toe vooral voor plekken dichterbij hun woonplaats, in kleine en middelgrote dorpen in de bergen of langs de kust. Ook hebben appartementen plaatsgemaakt voor huizen en afgelegen plekken waar faciliteiten niet met anderen gedeeld hoeven te worden. Ook perfect om het wonen en werken te combineren.

Verblijf voor langere duur

De wensen van de huurders liggen dit jaar anders dan vorig jaar. Nu draait alles om het gezin. Huurders houden rekening met een mogelijke nieuwe lockdown en dan is het prettiger vertoeven in een ruimer huis met voldoende leefruimte binnen én buiten, dan in een klein appartement zonder balkon. Het toerisme in steden is verschoven naar een veilige en ruime plek waar mensen het hele seizoen kunnen doorbrengen.

Zo heeft de coronapandemie een einde gemaakt aan het succes van lange, internationale reizen over de hele wereld. De manier waarop particulieren en ondernemers met deze gezondheidscrisis omgaan, zal grote invloed hebben op hoe een bedrijf uit de coronatijd komt: gezond of niet. Airbnb past zich in elk geval aan.

Dit vind je misschien ook leuk