Wat zijn de succesvolste Spaanse merken?

door admin
Wat zijn de succesvolste Spaanse merken?

De meest waardevolle Spaanse merken van 2020 zijn op een rijtje gezet in samenwerking met onderzoeksbureaus Kantar en BrandZ. Deze bureaus doen onderzoek naar bedrijven over de hele wereld gebaseerd op omzet en klantervaringen.

De onbetwistbare winnaar in Spanje is Zara. Dit modemerk staan op de eerste plaats van meest gewaardeerde merken van Spanje. Op de tweede en derde plaats staan het Spaanse telecombedrijf Movistar+ en Banco Santander. Met een derde plaats wint Banco Santander het van andere Spaanse banken zoals BBVA (plaats 5), Caixabank (plaats 16) en Bankia (plaats 19).

Veel Spaanse kledingmerken in top 30

Naast Zara worden ook andere merken van de Inditex-holding genoemd in deze top 30 waardevolste Spaanse merken. Zo neemt Massimo Dutti een 9e plek in, komt Bershka binnen op plaats 11, Pull&bear op 13 en sluit Stradivarius de Inditex-reeks af met een 14e plaats. Het bekende warenhuis El Corte Inglés staan op plaats 15, Mango op 17 en het Spaanse kledingmerk Desigual sluit de lijst af op plaats 30.

Nieuwe binnenkomers uit Spanje

De lijst is niet erg veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren. Toch zijn er een paar nieuwkomers zoals het eerder genoemde Desigual. Ook supermarktketen DIA komt nieuw binnen op plaats 29. De grootste sprong maakt de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga die nieuw binnenkomt op plaats 12. La Liga wordt vooral door klanten zeer hoog gewaardeerd. Vertrouwde merken die nooit uit de top 30 zijn verdwenen zijn autofabrikant SEAT (plaats 28) en vliegmaatschappij Iberia (plaats 26).

De volledige top 30 van waardevolste Spaanse merken is hier te bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk