Protestactie van virusontkennende politieagenten in Spanje

door admin
Protestactie van virusontkennende politieagenten in Spanje

Deze ‘Politie voor Vrijheid’ riep gelijkgestemden per videoboodschap gericht aan agenten van alle politiediensten en andere belangstellende organisaties in Spanje op om deel te nemen aan een vreedzame mars. Het doel van de mars was om te laten zien dat men het totaal oneens is met alle maatregelen die de regering heeft genomen in het kader van de coronapandemie. Ook wil men dat er onmiddellijk een einde wordt gemaakt aan het ‘gebruiken van politieagenten om via handhaving angst te zaaien onder burgers’.

De mars begon voor de Puerta de la Independencia van Park El Retiro in de Spaanse hoofdstad om vervolgens via het Spaanse parlement te eindigen voor het ministerie van Binnenlandse Zaken waar een manifest werd voorgelezen. In de oproep werd met klem verzocht dat alle deelnemers aan de mars hun mondkapje zouden dragen en voor een veilige afstand zouden zorgen.

Volgens de krant El Español is de mars uitgelopen op een fiasco. Niet alleen vanwege de geringe opkomst (niet meer dan 500 deelnemers volgens bronnen bij de politie in Madrid), maar ook vanwege het feit dat de meerderheid van alle politieagenten in Spanje deze zien als een verachting van het werk van hun collega’s. Uiteindelijk waren er amper politieagenten aanwezig. Eveneens waren er geen vertegenwoordigers van politievakbonden zoals SUP of Jupol of particuliere beveiligingsdiensten. Wel waren er afgevaardigden van andere organisaties zoals de stichting ‘Kindertijd en Waarheid’ en ‘Psychologen voor de Waarheid’. 

Woordvoerder en gezicht van Politie voor Vrijheid is Sonia Vescovacci, een nationale politieagent die met verlof is en waartegen een aantal administratieve procedures lopen wegens ongeoorloofd gedrag.

Dit vind je misschien ook leuk