‘Verwacht geen versoepeling van huidige maatregelen in Spanje’

door admin
‘Verwacht geen versoepeling van huidige maatregelen in Spanje’

De komende weken staan normaal gesproken in het teken van tijd doorbrengen met familie en vrienden. Denk hierbij aan Kerstmis, Oud en Nieuw en Driekoningen. Deskundigen bekijken samen met de Spaanse regering of en op welke manier het mogelijk is om met de familie kerst te vieren en op welke manier studenten terug kunnen naar hun eigen woonplaats met een zo laag mogelijk risico dat zij anderen besmetten. De avondklok zal tijdens de feestdagen een van de belangrijkere maatregelen zijn.

Cijfers nog geen reden voor optimisme in Spanje

Minister Illa van Volksgezondheid liet volgens de krant 20minutos weten dat de bestaande maatregelen zeer waarschijnlijk niet worden versoepeld de komende periode. Hoewel de cijfers duiden op stabilisatie en soms zelfs een daling tonen, geven die nog geen reden tot optimisme. Illá geeft aan zich nog steeds zorgen over de situatie te maken want ook al gaan sommige cijfers omlaag, ze zijn nog steeds heel hoog. Op dit moment is de virusincidentie in Spanje gezien over 14 dagen tijd 452 op de 100.000 inwoners en het doel van de Spaanse regering is dat dit aantal zakt naar 60 op de 100.000 inwoners.

Hoewel de kans op een versoepeling van de maatregelen dus heel klein is, vindt Illá dat er op nationaal niveau een plan moet komen voor een veilig verloop van de te verwachten reisbewegingen als miljoenen mensen in het land hun familie willen opzoeken. Bovendien zal er zeer waarschijnlijk een maximum worden gesteld aan het aantal personen dat samen kan komen.

Catalonië kondigde woensdag al aan om voor de ‘Puente de Diciembre’ rond de vieringen van de Dag van de Spaanse Grondwet (6 dec.) en María Onbevlekte Ontvangenis (8 dec.) samenkomsten tot tien personen toe te staan en een avondklok in te stellen voor oudejaarsavond.

Dit vind je misschien ook leuk