TUI voorspelt herstel toeristische vraag voor 2022

door admin
TUI voorspelt herstel toeristische vraag voor 2022

In deze voorspelling houdt TUI rekening met de vooruitgangen die worden geboekt op het gebied van coronavaccins. “2021 zal een overgangsjaar zijn, met tot nu toe veel reserveringen voor de komende zomer, en tegen 2022 verwachten we dat de vraag zich op het niveau van voor de crisis zal bevinden”, zegt Fritz Joussen, CEO van TUI, in een interview met het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Joussen sluit echter geen opties uit waarmee het voortbestaan van de Europa’s grootste reisgigant gegarandeerd kan worden, van de verkoop van aandelen tot nieuwe kredietaanvragen.

De afgelopen week voerde TUI gesprekken met de Duitse regering om staatssteun aan te vragen van maximaal 1,8 miljard euro. Het bedrijf ontving eerder staatssteun ter waarde van 1,8 miljard euro in april en 1,2 miljard euro in augustus. TUI krijgt ook extra financiële ruimte dankzij de miljoenen aan schadevergoeding die vliegtuigfabrikant Boeing de komende jaren zal betalen ter compensatie voor het niet kunnen verkopen van de ¡Boeing 737 MAX.

Dit vind je misschien ook leuk