Spaanse koning Felipe VI in quarantaine

door admin
Spaanse koning Felipe VI in quarantaine

Dit werd maandag bekendgemaakt in een persbericht. Volgens diverse Spaanse media, waaronder El Confidencial is niet bekend wie de besmette persoon is waardoor Felipe VI in quarantaine moet. De samenkomst van zondag behoort tot de privé-agenda van de koninklijke familie en daarover worden geen details vrijgegeven.  

Spaanse koning volgt protocol gezondheidsdiensten

Volgens het protocol van de Spaanse gezondheidsdiensten moet iemand uit voorzorg in quarantaine nadat deze gedurende minstens 15 minuten op minder dan 2 meter afstand in contact is geweest met een besmet persoon. 

Agenda koning Felipe VI van Spanje tot eind november leeg

De komende tien dagen moet de Spaanse koning dus binnen blijven en zijn al zijn activiteiten tot eind november geannuleerd. Waar mogelijk zal Felipe middels een videoverbinding aansluiten. Zowel koningin Letizia als beide prinsessen waren zondag niet bij de afspraak die koning Felipe had met de positief geteste persoon. Vooralsnog zal koningin Letizia haar activiteiten dan ook voortzetten en gaan prinsessen Leonor en Sofía ook gewoon naar school.

Letizia van Spanje eerder dit jaar in quarantaine

Afgelopen maart gebeurde hetzelfde toen koningin Letizia in quarantaine moest toen ze een evenement had bijgewoond met minister Irene Montero, die later positief werd getest. Op dat moment werd voor alle zekerheid het hele koninklijke gezin getest en bleken ze allemaal het virus niet bij zich te dragen. Voor de zekerheid is de Spaanse koningin toen wel twee weken in quarantaine gebleven.

Dit vind je misschien ook leuk