Spanje staat stil bij overlijden wereldvoetballer Maradona

door admin
Spanje staat stil bij overlijden wereldvoetballer Maradona

Spaanse media staan stil bij wat hij betekend heeft voor het voetbal in Spanje. Diego Armando Maradona werd eerder deze maand nog geopereerd aan een bloedprop in zijn hersenen. Na zijn dood heeft Argentinië drie dagen van nationale rouw afgekondigd en clubs, spelers en andere voetbalprominenten reageren geschokt op zijn dood. De legendarische Argentijn wordt door velen gezien als de beste voetballer aller tijden en dat zorgt ervoor dat de voetbalwereld in diepe rouw is.

Droom van elke jongen

In zijn jonge jaren was Maradona onnavolgbaar als voetballer. Hij leek de droom van alle arme jongens wereldwijd te leven. Hij speelde met de bal om de armoede om hem heen te vergeten. Zijn talent werd opgemerkt en via Argentina Juniors en Boca Juniors werd hij in 1982 door FC Barcelona gekocht. Daar speelde hij twee seizoenen. Veel verdedigers raakten gefrustreerd als ze weer eens voorbij werden gedribbeld door de kleine Argentijn. Na een beekbreuk door een heftige tackle liet Maradona weten te willen stoppen bij Barcelona.

Laatste groet van Spaanse voetbalclubs

Via enkele seizoenen bij andere clubs keerde Maradona tien jaar later in 1992 weer terug naar Spanje waar hij een seizoen voor Sevilla speelde. In de drie jaar dat hij voor Spaanse voetbalclubs uitkwam, scoorde hij maar liefst 27 keer. Met FC Barcelona won Maradona de Spaanse supercup, de beker en de Spaanse La Liga cup. Vanwege de stempel die Maradona heeft gedrukt op het Spaanse voetbal publiceerden zowel FC Barcelona als Sevilla op sociale media een laatste groet aan hun oud-speler.

Niet alleen de Spaanse clubs waar Maradona heeft gespeeld eren de beroemde Argentijn, ook andere voetbalclubs zoals Granada, Real Madrid en vele andere clubs binnen en buiten de Spaanse La Liga staan stil bij de dood van de voetballegende.

De Spaanse sportkrant AS meldt op de voorpagina “Dios ha muerto” (God is dood). Het valt niet te ontkennen hoeveel invloed Maradona had op de voetbalwereld in Argentinië, Spanje en ver daarbuiten. Dat blijkt ook uit het feit dat veel jongeren Maradona nog kennen en op zijn dood reageren op sociale media.

Zijn roem lijkt niet erg verminderd te zijn door de problemen die na zijn voetbalcarriere ontstonden. Vanaf 2000 kwam Maradona regelmatig in het nieuws vanwege zijn drugsgebruik en gezondheidsproblemen. Zo werd hij regelmatig in klinieken opgenomen om af te kicken en moest hij verschillende keren in het ziekenhuis opgenomen worden in verband met een overdosis. Na een volgens de artsen geslaagde operatie in november, stierf Maradona woensdag in zijn huis in Argentinië aan een hartstilstand.

Dit vind je misschien ook leuk