Voor uitrol 5G in Spanje investering van 5 miljard euro nodig

door admin
Voor uitrol 5G in Spanje investering van 5 miljard euro nodig

Emilio Gayo zei dit tijdens het Internationale Digitale Congres voor Managers georganiseerd door de APD. Gayo kondigde aan dat voor elke euro die providers besteden aan de 5G-netwerken, 3 euro worden geïnvesteerd door het geheel van bedrijven die betrokken zijn bij het uitrollen van de nieuwste generatie mobiel internet.

Gayo waarschuwde de regering voor de belastingheffing bij de 5G-veiligen voor het mobiele spectrum. Hij ziet hier het risico van een impact op de investeringen in de netwerken voor deze technologie. De regering heeft in de staatsbegroting voor volgend jaar een bedrag van circa 2,1 miljard euro opgenomen aan inkomsten van die veilingen. Dit bedrag veroorzaakte veel gemor onder de telecommunicatiebedrijven. 

De vier grootste telecomaanbieders van Spanje hebben al 5G-diensten gelanceerd. De eerste was Vodafone in het voorjaar van 2019. De massale inzet van de nieuwe technologie kan pas gerealiseerd worden zodra de veilingen voor de 700MHZ frequenties zijn afgerond. Die vormen de sleutel en worden gehouden in het voorjaar van 2021. 

Dit vind je misschien ook leuk