Vox gebruikt migratiecrisis Spanje voor anti-immigratiebeleid

door admin
Vox gebruikt migratiecrisis Spanje voor anti-immigratiebeleid

Nadat Vox had opgeroepen tot een blokkade op zee om de vluchtelingenstroomd naar de Canarische Eilanden met harde hand tegen tee houden, maakte de stafchef van de Spaanse Marine (AJEMA) daar op niet mis te verstane wijze korte metten mee. Admiraal Teodoro López Calderón schreef op Twitter dat elk oorlogsschip uit Spanje de plicht heeft om bij het tegenkomen van een boot met vluchtelingen de inzittenden ervan mee te nemen en veilig onder te brengen.

Vox wil migrantenstroom criminaliseren

Waar de Spaanse regering eerder al bang voor was – namelijk dat Vox de migrantencrisis op de Canarische eilanden zou gebruiken voor hun anti-immigratiebeleid – gebeurde ook. Vox probeert de migrantenstroom als illegaal te bestempelen en heeft de laatste dagen slogans verspreid zoals ‘bloqueo naval ya’ (nu zeeblokkade). Volgens de Spaanse partij is zo’n blokkade ‘de enige oplossing’ voor de ruim 17.000 migranten die de Canarische eilanden vanuit Afrika ‘hebben aangevallen’ en dat er tienduizenden zullen volgen als het Spaanse leger niet ingrijpt.

Spaanse stafchef spreekt namens leger en regering

Vox heeft zelfs de Spaanse regering opgeroepen om de migrantenstroom illegaal te maken zodat er actie ondernomen kan worden. Volgens de nieuwssite El Español heeft de Spaanse regering nog niet de moeite genomen om hier een serieus antwoord op te geven. Te meer ook daar de stafchef van de Spaanse marine deze maatregel tegenspreekt door te melden dat het de morele en zelfs wettelijke verplichting is van de Spaanse marine om mensen in nood te redden.

Dit vind je misschien ook leuk