Wat is het meest bekroonde Spaanse biermerk van dit jaar?

door admin
Wat is het meest bekroonde Spaanse biermerk van dit jaar?

Zoveel bieren, zoveel smaken. Of toch niet? De Spaanse bierbrouwer Mahou heeft in een persbericht laten weten het meest bekroonde biermerk ter wereld te zijn in het jaar 2020. De bieren van deze brouwer vielen maar liefst 61 keer in de prijzen bij de belangrijkste internationale wedstrijden die de sector organiseerde. Onder andere prijzen ontvingen de bieren van de firma 25 gouden medalles, één zilveren en ook een erkenning als beste Spaanse bierbrouwer in de Berlin Beer Competition. Bovendien werd Mahou genoemd bij 14 van de meest erkende Europese wedstrijden rond uitmuntend brouwen.

Ook bierbrouwer San Miguel deed het met in totaal 24 prijzen goed. Daarnaast gingen aardig wat prijzen naar ambachtelijk gebrouwen biertjes van Spaanse makelij zoals Nómada Brewing of La Salve. 

De algemeen directeur van Mahou San Miguel, César Hernández, wijst erop dat bier van Mahou al sinds 2018 de meeste prijzen heeft ontvangen, al is de beste prijs de wetenschap dat consumenten dag in dag uit voor het bier blijven kiezen. 

Bier in Spanje

Binnen de mediterrane cultuur is een belangrijke rol weggelegd voor het drinken van bier. Op zijn beurt is deze traditie belangrijk voor de horeca want bier vertegenwoordigt een vierde deel van hun omzet en maakt 1,4 procent uit van het Spaanse bbp, aldus EuropaPress.

Estrella Galicia

Ondanks alle prijzen voor Mahou en het feit dat Mahou het meest verkochte bier is in Spanje is bier van brouwer Estrella Galicia nog altijd de favoriet onder Spanjaarden. Alleen in de regio’s Madrid en Castilla La Mancha is Mahou populairder volgens een onderzoek naar de populairste bieren in Spanje uit 2019. Wat verkopen betreft bezet de brouwer uit Galicië de vierde plek op nationaal niveau. Op de derde plaats staat Ambar, gevolgd door Estrella Damm, Estrella de Levante, Cruzcampo en Cerveza Dorada

Dit vind je misschien ook leuk