Winkels en horeca Granada weer open

door admin
Winkels en horeca Granada weer open

De boodschap van het opnieuw openen van alle niet-noodzakelijke winkels en horeca kwam van de regiopresident van Andalusië, Juanma Moreno. Vanaf maandag om 00.00 uur zijn deze winkels en gelegenheden weer open voor klanten. De winkels in Granada waren sinds 10 november gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te houden.

Granada een van zwaarst getroffen provincies van Spanje

Moreno deed deze uitspraak op zondag waar hij een bijeenkomst over de volksgezondheid bijwoonde. Tijdens deze bijeenkomst meldden experts dat er in de laatste weken een daling van het percentage besmettingen in de provincie van Granada heeft plaatsgevonden van zo’n 65 procent. Tijdens de tweede coronagolf bleek de Zuid-Spaanse provincie een van de zwaarst getroffen plekken.

Op de piek rond 3 november waren er maar liefst 1.280 besmettingen per 100.000 inwoners. De Andalusische regiopresident liet weten dat het is gelukt om dankzij ‘het offer dat we gezamenlijk hebben gebracht en de extreme maatregelen die zijn ingevoerd’ dit aantal terug te brengen naar 444 besmettingen per 100.000 inwoners.  

Beperkingen en maatregelen nog niet helemaal verdwenen

Na de aankondiging van deze versoepelingen gaat Granada vanzelfsprekend niet helemaal terug naar normaal. 444 besmettingen op de 100.000 inwoners is nog steeds reden tot zorg en voorzichtigheid. Er blijft sprake van een avondklok tussen 22.00 en 7.00 uur en de niet-noodzakelijke winkels moeten om 18.00 uur hun deuren sluiten. Ook blijven gemeentes in de provincie van Granada perimetraal afgesloten.

Moreno is trots op de inwoners van Andalusië vanwege het offer dat is gebracht en betreurt het erg dat de getroffen sectoren inkomen zijn misgelopen. De regioregering gaat dan ook aan de slag om tot een steunplan voor zelfstandigen en kleine bedrijven in Granada te komen om hen te helpen deze crisisperiode te overleven.

Dit vind je misschien ook leuk