Drone-beelden politie ontkrachten klachten over Black Friday drukte in Madrid

door admin
Drone-beelden politie ontkrachten klachten over Black Friday drukte in Madrid

Die beelden blijken een heel ander verhaal te vertellen dan de persoonlijke berichten en beelden van bezoekers op de sociale media deden over de massale toestroom van mensen in het centrum van de hoofdstad. Die zouden zijn afgekomen op de grote kortingen tijdens Black Friday en op de voor het eerst onstoken kerstverlichting diezelfde dag.

In tegenstelling tot de negatieve berichten over de grote drukte in hartje centrum Madrid, waaronder Puerta del Sol, is op de beelden te zien dat iedereen genoeg afstand van elkaar houdt. Op de Puerta del Sol en in de aangrenzende drukke winkelstraat Preciados en overige delen van het centrum, alsook op de fameuze vlooienmarkt van zondagochtend el Rastro is eenzelfde beeld te zien. De vrijgegeven beelden werden volgens de krant El Español opgenomen op zaterdag om 19.15 uur en op zondagochtend.

Al naar gelang de drukte in de straten, die door de drones gepeild wordt, konden de gebiedsassistenten eenrichtingsverkeer aangeven in de straten Carmen en Preciados. De aanpassing van het veiligheidsplan van Joaquín Costa heeft goed uitgepakt aldus zei de burgermeester van Madrid, José Luis Martínez-Almeida gisteren tegenover de pers.

Tot en met Driekoningen op 6 januari, de dag waarop kinderen in Spanje hun cadeautjes krijgen, komen de drones in het commerciële centrum van Madrid in actie. Van Puerta del Sol tot Plaza Mayor en alle drukke straten er omheen. Daarbij komt in dat gebied nog een extra inzet van gemiddeld 75 tot 100 agenten per dag.

Het extra werk van de politie behelst het toezien op de naleving van gezondheidsvoorschriften en het voorkomen van ophopingen van mensen. Voor el Rastro geldt dat er elke zondag 150 agenten rondlopen die er samen met vrijwilligers voor moeten zorgen dat de verschillende toegangspunten tot de markt vrij blijven van opstoppingen.

Dit vind je misschien ook leuk