Barcelona dreigt stukken strand te sluiten de komende zomer

door admin
Barcelona dreigt stukken strand te sluiten de komende zomer

In Barcelona resulteerde het noodweer ookin flinke schade langs de kust. De hoge golven en ruige zee gecombineerd met stormachtige wind hebben complete stranden weggeslagen, bankjes, boulevards en pieren vernield. De gemeente kwalificeerde de toestand erna als ‘rampzalig’. 

Die schade moet nog steeds worden hersteld. Als het ministerie van Ecologische Transitie niet snel zorgt voor een ‘urgente’ toezending van zand, zullen bepaalde stranden zoals Mar Bella of Nova Mar Bella gedeeltelijk gesloten worden de komende zomer. Dit is de waarschuwing van Patricia Giménez, de coördinator Stranden van de gemeente Barcelona. Giménez gaf tijdens een interview met Betevé eveneens aan dat de gemeente herhaaldelijk bij de landelijke autoriteiten heeft gevraagd om meer zand, maar tot nu toe nul op het rekest heeft gekregen. 

‘De toestand van de stranden in de stad is ‘delicaat’ en het gebrek aan zand heeft de gemeente er al toe gebracht Mar Bella voorlopig te sluiten. Op het strand sant Miquel zijn pijpleidingen bloot komen te liggen en op het strand van Somorrostro zijn de voormalige betonnen constructies eronder te zien. 

Volgens milieudeskundigen is het storten van geld echter geldverspilling als de oorzaken niet worden aangepakt.

Lees ook: In 2050 zal een groot deel van de Spaanse kustgebieden regelmatig overstromen

Dit vind je misschien ook leuk